tiistai 29. maaliskuuta 2011

Browniet

Kestämätön suklaanhimo yllätti ja koska mieluummin syön jotain suklaista leivonnaista kuin paljasta suklaata, päätin tehdä pikaisesti annoksen browneita!

Taikinan olisin voinut tosin syödä paistamatta, sen verran ihanaa oli suklaasta tehtynä. Maistui itseasiassa mutakakulta, josta päättelinkin näiden brownieden olevan mutakakun kypsempi versio :)

Ohjeita selailin netissä ja otin Yhteishyvän ohjeen, jota muokkasin yhden reseptin yhteyteen jätetyn kommentin vuoksi. Koska kommentoijan mukaan alkuperäisen reseptin mukaan tehdyt browniet jäivät hieman mauttomiksi, päätin lisätä suklaan määrää puolella. Johan maistuu!

Muutenkin muokkasin alkuperäistä valmistustavaltaan.




150g tummaa suklaata
100g voita
2 kananmunaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
½dl maitoa
1½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
70g saksanpähkinöitä rouhittuna


Sulata suklaa ja voi. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit. Lisää sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa-voiseos kananmuna-sokerivaahdon sekaan vatkaten. Vatkaa myös kylmä maito joukkoon.

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Siivilöi ja sekoita taikinaksi. Kääntele lopuksi joukkoon rouhitut pähkinät.

Laita 20x25cm suorakaiteenmalliseen vuokaan pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna valmiin leivonnaisen jäähtyä hetki ja leikkaa sitten annospaloiksi. Tarjoa vaniljajäätelön sekä mansikoiden tai vadelmien kera.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kylläpä tykkäsin tästä suklaaherkusta!

Heli kirjoitti...

Olisi sittenkin kaivannut vielä enemmän suklaata. Kaakaojauhe olisi auttanut :) Mutta tosi hyvää kyllä näinkin.