Tämänpäiväinen mantelikuningatar on tehty mantelisen marjatortun hengessä. Laitoin tosin pakastemarjat raa'an piirakkapohjan päälle paistumaan. Puolessavälissä paistoaikaa tein päälle vielä mantelimuruja. No, enemmän niistä tuli kyllä möykkyjä, mutta rapeita sellaisia joka tapauksessa.
Lisäksi voi tarjota vaniljajäätelöä tai vaniljaista kermavaahtoa.
300g mantelimassaa
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
1pss (300g) kuningatarmarja-sekoitusta (esim. Rainbow)
100g voita
1dl mantelilastuja
½dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
1pss (300g) kuningatarmarja-sekoitusta (esim. Rainbow)
100g voita
1dl mantelilastuja
½dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
Raasta mantelimassa. Sekoita taikinaksi kananmunien ja vehnäjauhon kanssa. Levitä taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (ø24cm) pohjalle. Levitä päälle pakastemarjat. Paista 175 asteisen uunin alaosassa 30 minuuttia.
Tee mantelimurut sulattamalla voi kasarissa. Lisää sekaan mantelilastut, sokeri ja vehnäjauho. Sekoita ja ripottele lusikalla nokareita marjapiirakan päälle. Paista toiset 30 minuuttia.
Anna jäähtyä ja siirrä sitten tarjoilulautaselle. Ripottele päälle tomusokeria.
1 kommentti:
On hyvää, mutta ehkä tykkäsin kuitenkin siitä manteli-marjatortusta enemmän, missä pohja paistetaan ensin ja sitten tuoreita marjoja sekä vaniljakreemiä tai vaikka kermavaahtoa päälle :)
Lähetä kommentti