maanantai 21. maaliskuuta 2011

Tortellinit timjamikermassa


Joskus pitäisi varmaan kokeilla täytepastan tekemistä ihan itse, tai käydä edes ostamassa oikeasti tuoretta pastaa Pasta Factorysta. Ainakin he väittävät, että heiltä sellaista saisi. Voikohan sinne tehtaaseen lompsia noin vain mitään ilmoittamatta, jos olisi vaikka makaronin poraus kesken? Nettisivulla en nimittäin aukioloaikoja bongannut.

Pohdin lisäksi, onko mulla on suussa vikaa, kun en yleensä maista kaupan tortellineista paketin lupaamaa makua? Oli sitten kyseessä tatti, juusto tai broileri-pekoni, niinkuin näissä. Tuumattiin molemmat päissämme, että ihan sama minkä täytteen olisi ruokailijalle maininnut ja olisi mennyt täydestä :)

Kiehauttamani kastike oli pastaa parempaa eikä sen takia harmittanut maistumaton tortelliini. Nautin joka lusikallisesta. Yksinkertainen on useimmiten parasta!

 

pastaa mieltymyksen mukaan
1dl pastan keitinlientä
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria myllystä
2dl kermaa
1rkl tuoretta silputtua timjamia
loraus (~2rkl) valkoviiniä
sormisuolaa

Keitä pasta valmiiksi ja jätä siitä desin verran kastiketta varten. Raasta keitinveden sekaan valkosipulinkynsi ja rouhi mustapippuria. Lisää sitten kerma sekä silputtu tuore timjami ja anna kiehua kasaan hetki.

Mausta loppuvaiheessa valkoviinillä ja tarkista maku. Viinin tarkoitus on vain maustaa hieman kastiketta, ei hallita makua. Ripauta kastikkeeseen tarvittaessa hyppysellinen suolaa.

2 kommenttia:

Iskä kirjoitti...

On ihan sen näköinen eväs, että pitänee joskus kokeilla pelmenien kera.

Heli kirjoitti...

Ehdottomasti, suosittelen :)