keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Linssi-kasvishöystö


Tämä sopi hyvin tulisten possuvartaiden lisäkkeenä miedon makunsa vuoksi. Söisin mielelläni myös ilman mitään lihaisia lisukkeita!

Oli kyllä tosi hyvää. Kyllä sitä keksiikin yksinkertaisista aineksista maukasta, kun oikein pinnistelee. Itseasiassa yhtä saksalaista ruokaohjelmaan katsahdettuani keksin lisätä tuon linssin ja meillä sattui olemaan vain punaisia kaapissa. Ja se voi kruunasi lisukkeen :)


100g punaisia linssejä
3dl vettä
ripaus suolaa
1 porkkana
1 omena (Jonagold)
1 isohko sipuli
1-2rkl öljyä
2rkl voita
suolaa
valkopippuria

Keitä linssejä viisi minuuttia ja siivilöi keitinvesi. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.

Viipaloi porkkana, omena ja sipuli samankokoisiksi paloiksi. Kuullota porkkanoita ensin pari minuuttia öljyssä yksikseen, lisää sitten omena ja viimeiseksi sipuli.

Lisää voinokareet ja linssit. Kääntele ja mausta.

Ei kommentteja: