Nyt on sitten viimeinen banaani menossa tälle viikolle. Onhan niitä käytettykin laskiaisen pannukakkuun ja perjantain piimäkakkuun. Resepti on Maku 4/2007-lehdestä.
Muuten tein kutakuinkin ohjeiden mukaan, mutta pilkoin chilin siemenineen eikä minulla ollut tuoretta korianteria. Taannoin meksikolaisiin ruokiin tuoretta korianteria käytettyäni totesin, etten kyllä tykkää siitä. Ei se tunne miksikään muutu, vaikka kuinka kokeilisin. Korvasin korianterin siis persiljalla ja ripauksella limenkuorta.
2rkl öljyä
500g possun sisäfilettä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili ohuina viipaleina
1rkl currya
1prk (4dl) kookosmaitoa
1dl vettä
2rkl soijakastiketta
2rkl limen mehua
1 banaani
½dl persiljasilppua
ripaus limen kuoriraastetta
500g possun sisäfilettä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili ohuina viipaleina
1rkl currya
1prk (4dl) kookosmaitoa
1dl vettä
2rkl soijakastiketta
2rkl limen mehua
1 banaani
½dl persiljasilppua
ripaus limen kuoriraastetta
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista suikaloitu liha. Lisää sipulisilput mukaan paistumaan.
Halkaise chilipalko ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Lisää chili ja curry pannulle. Sekoittele hetki.
Kaada kookosmaito ja purkin huuhteluvesi pannulle. Lisää soijakastike ja limen mehu.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää pataa tarvittaessa vähän vettä. (En lisännyt vettä)
Halkaise lopuksi kuorittu banaani pitkittäin ja leikkaa viipaleiksi. Lisää viipaleet pataan.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta. Koristele pata persiljasilpulla ja limen kuoriraasteella.
Tarjoile pata jasmiiniriisin kanssa. (Meillä oli basmatia)
Halkaise chilipalko ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Lisää chili ja curry pannulle. Sekoittele hetki.
Kaada kookosmaito ja purkin huuhteluvesi pannulle. Lisää soijakastike ja limen mehu.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää pataa tarvittaessa vähän vettä. (En lisännyt vettä)
Halkaise lopuksi kuorittu banaani pitkittäin ja leikkaa viipaleiksi. Lisää viipaleet pataan.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta. Koristele pata persiljasilpulla ja limen kuoriraasteella.
Tarjoile pata jasmiiniriisin kanssa. (Meillä oli basmatia)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti