lauantai 26. maaliskuuta 2011

Paahteinen kurpitsa-kookoskeitto


Marraskuussa aioin tunnustaa, etten perusta ollenkaan meillekin rantautuneesta halloween-hömpötyksestä. Silloin reseptejä erilaisiin kurpitsaherkkuihin kuitenkin löytyy lehdistä, nettisivuilta, blogeista pilvin pimein.

Näin maaliskuussakaan en perusta halloweenista, mutta kurpitsakeittoa kuitenkin valmistin, koska tänään oli pakkasta. Ainakin aamulla.

Tämä o
hje oli alunperin fit.fi-sivustolla, josta olen sen kopioinut ja yllätys yllätys muokannut ;)

Oikein hyvää ja "paahteista" tuli, mutta chili maistui liikaa, vaikka otin siemenetkin pois. Peitti kurpitsan hentoa makua, harmi :/ Kun santsasin keittoa, se oli ehtinyt hieman jäähtyä. Pyöräytin pinnalle ihan pikkuisen kermaa ja maku oli mukavampi!


1 kg kuorittua talvikurpitsaa (butternutia 1,3kg)
3 valkosipulinkynttä (neljä)
4 salottisipulia (kolme isoa)
3rkl oliiviöljyä
2 sellerinvartta (ei mun keitossa, ripaus sellerisuolaa)
1/2 punainen chilipalko
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl kanelia
5 dl kasvislientä
1 prk (4 dl) kookosmaitoa
1 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
suolaa

keiton pinnalle

paahdettuja kurpitsansiemeniä
(pyöräytys kermaa)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuutioi kurpitsa ja laita kuorittujen sipuleiden ja valkosipulinkynsien kanssa uunipannulle, jonka pohjan olet öljynnyt valmiiksi. Paahda uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia. Siirrä kattilaan. Kaavi öljy ja kurpitsasta irronnut neste mukaan.

Viipaloi sellerinvarret ja puolikas chili. Lisää ne sekä mausteet kurpitsan ja sipulien joukkoon. Anna hautua hetki.

Kaada joukkoon kasvisliemi sekä kookosmaito. Anna porista keskilämmöllä vartin verran. Soseuta keitto ja tarkista maku (lisää suolaa makusi mukaan).

Paahda kurpitsansiemeniä hetki kuumalla pannulla. Ripottele keiton pinnalle paahdetut siemenet juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Herkullista ja liekkiä oli mukavasti!

Heli kirjoitti...

No sitä riitti. Ei sentään palokuntaa tarvittu paikalle ;)