tiistai 2. marraskuuta 2010

Tonnikalaciabatat


Mistä löydän peperoncinoa? Sitä maustetta ei tässä iltapalassa tarvittu, mutta haluaisin laittaa sitä keittoon, jonka ohjeen olen Ilta-Sanomien Ruokalasta poiminut.

Koskapa en useista etsintäyrityksistä huolimatta ole tuota maustetta löytänyt, päädyin lämpimiin tonnikalaleipiin, joissa leipänä ciabatta. Mies ei ole äyriäisten ystävä, joten heitin hänen leipänsä päälle siivun pekonia. Oli kuulemma hyvää :) No oho!


1 ciabatta (paistamaton)
1tl punaista pestoa/leipä
1prk tonnikalaa (vedessä)
½ sipuli viipaleina
1 tomaatti
1dl katkarapuja
2 siivua pekonia
1½dl emmental-raastetta
pizzamaustetta
ripaus karhunlaukkasuolaa (voit laittaa valkosipulisuolaa)

Halkaise ciabatta ja leikkaa vielä kahtia. Levitä pestoa leiville ja jaa tonnikala leipien kesken. Ripottele päälle hieman pizzamaustetta. Viipaloi sipulia ja asettele renkaita leiville. Sitten puolille leivistä viipaloitua tomaattia ja toisille katkarapuja. Tähän väliin hieman esim. valkosipulisuolaa ja päälle juustoraastetta. Tomaattisten leipien kruunuksi pekonisiivut.

Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 12-13 minuuttia.

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Eikös nämä peperoncinit oo vaan ihan niinku mietoja pepperoneja, niitä vihreitä, joita löytyy kebabin ja sellaisten välistä. Löytyy säilykepurkis tai lasitölkis joka kaupasta.

Heli kirjoitti...

Ai hitsi, niinpä onkin! Kiitti Nanna, olisinpa voinut googlettaa ensin ;) Näitähän löytyykin jääkaapista valmiiksi!

Hyvä kuitenkin, että etsin tuota peperoncinoa, sillä etsinnän tuloksena löysin uuden tuttavuuden eli säilöttyjä chipotleja :) Savustettua chiliä liemessä.