Halusin tarjota illallisen päätteeksi jotain hieman kevyempää jälkiruokaa, joten päätin kokeilla jogurtin ja hillokkeen yhdistelmää hyytelökakun muodossa. Ideana oli saada aikaiseksi ilmava hyytelökakku, josta hieman valuu hilloketta, kun sitä leikkaa.
Aika hyvin onnistuinkin mielestäni ideani toteuttamisessa. Täytettä kootessa kannattaa hilloketta laittaa parin kolmen kehän verran hyytelön keskivaiheille. Kuitenkin niin, että hyytelö aina jostain kohdasta on yhtenäinen eikä hillokkeen takia leviä kokonaan leikatessa.
Pohjaan laitoin kaurakeksien lisäksi muutamia piparkakkuja, mutta pohjan voi tehdä mistä tahansa murokekseistä. Voit myös laittaa piparkakkumaustetta itse piparkakkujen sijaan. Tällä tavalla hieman jouluista makua, vaikka pikkujoulun makeaan tarjoiluun.
150g kaurakeksejä
8 ohutta pientä piparkakkua
80g voita sulatettuna
2dl vispikermaa
3dl maustamatonta jogurttia
1dl tomusokeria
4 liivatelehteä
2-3rkl sitruunamehua
8 ohutta pientä piparkakkua
80g voita sulatettuna
2dl vispikermaa
3dl maustamatonta jogurttia
1dl tomusokeria
4 liivatelehteä
2-3rkl sitruunamehua
1½dl kirsikkahilloketta
Sulata voi ja sekoita hienonnettujen keksimurujen sekaan. Painele keksimuru-voiseos leivinpaperoidun Ø20cm irtopohjavuoan pohjalle. Jos sinulla on reunakalvoa, aseta kalvon irtopohjavuoan reunaa vasten.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maustamaton jogurtti ja tomusokeri. Sulata valutetut liivatteet kuumennettuun sitruunamehutilkkaan. Vatkaa hyvin kerma-jogurttimassan joukkoon.
Kaada noin puolet hyytelömassasta keksipohjan päälle ja valuta kirsikkahilloketta vuoan reunaa vasten sieltä täältä, sitten toinen kehä hieman sisemmälle ja vielä kolmas pieni kehä. Levitä loppu hyytelömassa päälle ja tasoita. Kakun päälle voit laittaa vielä kirsikkahillokesattumia kauttaaltaan.
Laita kylmään hyytymään 6 tunniksi tai yön yli.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maustamaton jogurtti ja tomusokeri. Sulata valutetut liivatteet kuumennettuun sitruunamehutilkkaan. Vatkaa hyvin kerma-jogurttimassan joukkoon.
Kaada noin puolet hyytelömassasta keksipohjan päälle ja valuta kirsikkahilloketta vuoan reunaa vasten sieltä täältä, sitten toinen kehä hieman sisemmälle ja vielä kolmas pieni kehä. Levitä loppu hyytelömassa päälle ja tasoita. Kakun päälle voit laittaa vielä kirsikkahillokesattumia kauttaaltaan.
Laita kylmään hyytymään 6 tunniksi tai yön yli.
6 kommenttia:
Kakku oli suussa sulavaa ja todella herkullista!
Kiittis :)
Tätä olisin halunnut heti testata, mutta en mistään kaupasta onnistunut löytämään minkäänlaista hilloa/hilloketta/marmeladia/mitään kirsikanmakuisena :P
Täytyy ehkä jatkaa etsintöjä tai käyttää jotakin muuta makua. Mikähän maku tuohon vaan sopisi? Joku raikas appelsiinilinja ehkä, mutta se taas ei ole yhtä näyttävä lopputuloksessa kuin punainen kirsikka :P Hmmm...
Paljastanko tuon kirsikkahillokkeen salaisuuden? Se on Haaparannalta ostettua... Mutta, sinä reippaana tyttönä voi keittää nopeasti kirsikkahillokkeen! Ostat purkin säilykekirsikoita (semmosia isoja lasipurkkeja on marketeissa) ja sekaan vaan maun mukaan hillosokeria. Nopea kiehautus, sitten pidempi jäähdytys ja kas, kirsikkahilloke on valmis :)
Kiitos hillokevinkistä! :) Voi olla, etten ihan heti kuitenkaan ala itse keittelemään :D Tähän asti olen luottanut Lidliin noiden kirsikkatuotteiden kanssa, mutta nyt sieltäkään ei löytynyt mitään kirsikkaista.
Mutta onneksi täältä blogista löytyy monta muutakin herkullista kakkua, joita voin leipoa! ;D
Noh, niin onkii :) mutta silti sitä hilloketta kannattaa kokeilla :)
Lähetä kommentti