sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Isänpäivän täytekakku eli Valkoviinimarja-kinuskikakku


Täytyihän isänpäivänkahvitteluun täytekakku tehdä. Pitkästä aikaa teinkin taas kakkua ja jopa itse pääsin maistamaan :)

Ideana kakussa kirpeän hillon ja makean kinuskin yhdistelmä. Pohjaan tuli vähän erilaista makua, kun "jauhotin" kakkuvuoan kookoshiutaleilla. Väliin äidin valmistamaa valkoviinimarjahilloa oman marjatarhan marjoista! Päälle tein elämäni nopeimman kinuskikastikkeen. Tästä ei tullut niin tummaa tosin kuin normaalisti. Lienee johtunut siitä, että laitoin tasan kaksi osaa kermaa ja yhden osan fariinisokeria. Tavallisesti laitan hieman enemmän sokeria.


4 munan sokerikakkupohja
voita
vuoassa kookoshiutaleita

täyte:

3dl vispikermaa
1rkl tomusokeria
2-3dl valkoviinimarjahilloa

kinuskikuorrute:

2dl vispikermaa
1dl fariinisokeria
1tl voita

pursotus:


3dl vispikermaa
1rkl tomusokeria
tutti frutti crushia

6 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Nam, herkullista...

Heli kirjoitti...

Hyvin sopii yhteen valkoviinimarja ja kinuski, nam kans :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Ihanat ainekset kakussa! Itselläni kinuski jää aina kauhean löysäksi jos itse teen, en tiedä miksi..siksi on mennyt into koittaa tehdä niin joutuu käyttämään valmista...

Heli kirjoitti...

Hei Mausteinen Manteli :) Kiva, kun piipahdit ja tykkäsit tekemästäni kaakusta! Täytyy myöntää, että löytyi oikein sopiva yhdistelmä :)

Kyllä mullakin on monta kertaa meinannut usko loppua kinuskin kanssa, mutta nyt onnistui tosi nopeasti. Olin yllättynyt suorastaan! Yleensä keittelen kuohukermaan, mutta nyt oli vispikermaa, olisiko siinä ollut syy? Vaiko sokerin määrässä? No joka tapauksessa, minusta ohjeisiin merkittyihin keittoaikoihin ei kannata tuijottaa, vaan keittää niin kauan, että on sopivan paksuista. Olenpa joskus keittänyt puoli tuntiakin, kunnes olen ollut tyytyväinen.

Kinuski kannattaa muuten kaataa kylmän/viileän kakun päälle, niin se jähmettyy helposti eikä valu alustalle. Tuosta satsista tuli kyllä niin paksua, että hyvin pysyi kakun päällä. Pintaan jäi jälkiä tasoittamisesta, kun en jaksanut sliipata lastalla.

Helna kirjoitti...

Tämä on HIENO! Perfekt tasoittamaton pintakin on tosi tyylikäs, suorastaan rentikäs.

Heli kirjoitti...

Kiittis siksoseni :)