torstai 18. marraskuuta 2010

Lohi-kaprispiirakka (munaton)


Leipaisin päiväkahviseurueelle tuoretta tarjottavaa :) Tämän piirakan lisäksi uunissa paistui ihanaiset joulutortut, nam!

Täytteestä tuli oikein herkullinen. Tällaisia mieleisiä aineksia saattaa löytyä voileipäkakkujeni täytteistä, mutta tällä kertaa tein niistä piirakan.

Olisi pitänyt voidella vuoka, mitä en yleensä koskaan tee. Taikinassa käyttämäni hiutaleet aiheuttivat pohjan tarrautumisen pakonomaisesti vuokaan :) Senkin takertujat!

Ostin kokonaisen savulohifileen, joten lopusta taidan tehdä ihanaa lohilasagnea! Mmmmm...




pohja:

100g voita
2dl vehnäjauhoja
½dl neljän viljan hiutaleita
vajaa 1dl kylmää vettä

täyte:

½dl purjosilppua
½ nippua tilliä
2tl kapriksia
2dl creme fraichea
1dl kermaa
1dl emmental-juustoraastetta
250g savulohta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Nypi jauhot ja hiutaleet voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja pyöräytä taikinaksi. Painele jauhotetuin sormin taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Silppua purjo ja tilli. Lisää joukkoon kaprikset, creme fraiche ja kerma. Sekoita hyvin ja lisää vielä juustoraaste ja paloiteltu savulohi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.

Levitä täyte pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-35 minuuttia. Jäähdytä.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Jos olisin Fingerpori, saisin tämänkin herkkupostauksen otsikosta kaksimielisen kielikuvan aikaiseksi, mutta en tee sitä. Enkä voikaan, koska en ole Fingerpori.

Heli kirjoitti...

HuOh, Helna! Nyt hihitykset sikseen, tämä on vakavamielinen blogi! :) Vai siellä nauretaan mun keitoksille ja leivonnaisille. Oota vaan seuraavalla kerralla saat vettä ja näkkileipää, jos niitäkään ;P