Hei nythän on jo heinäkuu! Viralliset Aaron ja Petrin päiväkahvit joimme tämän tuulihattukranssin kera. Onnea molemmille keskikesän nimipäiväsankareille!
Kiitos iltapäivälehdistön eli tällä kertaa Ilta-Sanomien, jossa tämän kranssin ohje oli. Hieman muokkasin sitä paremmin päivänsankareille maistuvaksi. Enkä löytänyt valitettavasti karhunvatukoita tähän hätään...
tuulihattukranssi:
3dl vettä
100g voita
1/4tl suolaa
2½dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
täyte:
5dl vispikermaa
hieman tomusokeria
n. 1dl suklaakastiketta
300g vadelmia
(tomusokeria)
3dl vettä
100g voita
1/4tl suolaa
2½dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
täyte:
5dl vispikermaa
hieman tomusokeria
n. 1dl suklaakastiketta
300g vadelmia
(tomusokeria)
Tee tuulihattutaikina. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan. Kiehauta seos. Lisää jauhot kiehuvaan nesteeseen yhdellä kertaa. Anna kiehua koko ajan voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila pois levyltä ja anna taikinan jäähtyä. Sekoita kananmunien rakenne rikki ja vatkaa ne yksitellen taikinaan. Vatkaa taikina sileäksi.
Tee tuulihattukranssi. Lusikoi tai pursota taikinasta leivinpaperilla peitetylle pellille rengas (Ø 22-24 cm). Voit pursottaa taikinaa muutamaan tasoon, niin saat korkean kranssin. Kypsennä tuulihattukranssia 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Kytke virta uunista, mutta anna kranssin olla uunissa vielä noin 5 minuuttia, jotta se hiukan kuivahtaa eikä laskeudu uunista otettuna. Halkaise jäähtynyt torttu terävällä veitsellä kahteen osaan vaakatasossa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä hieman suklaakastiketta sekä vadelmia kranssin pohjalle. Nostele päälle kermavaahto ja loput vadelmat. Lopuksi valuta vielä suklaakastiketta. Nosta kranssin toinen osa päälle ja ripottele halutessasi tomusokeria pintaan. Tarjoa heti.
Tee tuulihattukranssi. Lusikoi tai pursota taikinasta leivinpaperilla peitetylle pellille rengas (Ø 22-24 cm). Voit pursottaa taikinaa muutamaan tasoon, niin saat korkean kranssin. Kypsennä tuulihattukranssia 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Kytke virta uunista, mutta anna kranssin olla uunissa vielä noin 5 minuuttia, jotta se hiukan kuivahtaa eikä laskeudu uunista otettuna. Halkaise jäähtynyt torttu terävällä veitsellä kahteen osaan vaakatasossa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä hieman suklaakastiketta sekä vadelmia kranssin pohjalle. Nostele päälle kermavaahto ja loput vadelmat. Lopuksi valuta vielä suklaakastiketta. Nosta kranssin toinen osa päälle ja ripottele halutessasi tomusokeria pintaan. Tarjoa heti.
2 kommenttia:
No niin, johan sieltä alkaa tulla oikeannäköisiä kuvia. Nam taas kerran. Me ei muuten olla syöty kertaakaan mitään herkkuja.
Kiits! :) Uskoiskohan? Jotain kuitenkin ootte palanpainikkeeksi syöneet!
Lähetä kommentti