En tehnyt tätä piirakkaa itselle syötäväksi, mutta sai minut ostamaan itsellekin paketin kylmäsavulohta. Nam, onhan se hyvää ruisleivälläkin ja näin piirakassa. Olisipa tehnyt itsekin tehnyt mieli maistaa...
Peruspohjataikina, jota käytän usein suolaisiin piirakoihini. Kun pohja on voista, siinä on makua, muttei se ylitä täytteen makuja ollenkaan. Hyväksi havaittu, ellei peräti useampaan otteeseen testattu :)
pohja:
100g laktoositonta voita
2dl vehnäjauhoja
3rkl kylmää vettä
täyte:
200g kylmäsavulohta
1 kesäpunasipuli varsineen
1tl rouheista dijon-sinappia
½ nippua tilliä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
2dl laktoositonta ruokakermaa
2 kananmunaa
100g laktoositonta voita
2dl vehnäjauhoja
3rkl kylmää vettä
täyte:
200g kylmäsavulohta
1 kesäpunasipuli varsineen
1tl rouheista dijon-sinappia
½ nippua tilliä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
2dl laktoositonta ruokakermaa
2 kananmunaa
Nypi hieman huoneenlämpöinen voi vehnäjauhoihin ja sekoita nopeasti taikinaksi kylmän veden avulla. Painele jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle.
Pieni kylmäsavulohi, silppua sipuli ja tilli. Sekoita kaikki täyteaineet hyvin sekaisin ja kaada pohjalle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
Pieni kylmäsavulohi, silppua sipuli ja tilli. Sekoita kaikki täyteaineet hyvin sekaisin ja kaada pohjalle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti