lauantai 31. heinäkuuta 2010

Hehkeä Marja-Brita (laktoositon)


Brita-kakku on ollut tämän kesän juttu, kun korkea lämpötila on ajoittain suorastaan estänyt tekemästä kermakakkua. Meinasipa käydä kyllä taannoin köpelösti britankin kanssa, kun liki 30 asteen helteessä kakku oli valua syliin. Onneksi hätä keinot keksii ja Staedter ;) Irtoreunuksella kakku pysyi perille asti kasassa.

Postaan nyt tämän britan blogiin, koska täyte oli aiemmista poikkeava. Perinteisesti väliin tulee kermavaahtoa. Itse olen myös laittanut rahkaa ja ricottaakin sekaan, hyvin on maistunut. Tähän toivottiin vaniljakreemin tapaista täytettä ja uskoisin, että lopputulos oli mehevä. Kakku suorastaan hehkui ihanista tuoreista kesän marjoista. Varsin hehkeä siis tämä brita :)



pohja:

150g laktoositonta voita
1½dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1½dl laktoositonta maitojuomaa

marenki:

4 valkuaista
2dl sokeria

päälle:

1dl mantelilastuja

täyte:

½l laktoositonta vispikermaa
1rs laktoositonta tuorejuustoa
1prk laktoositonta rahkaa
laktoositonta vaniljakreemijauhetta
vaniljasokeria


1l mansikoita
½l mustikoita
½l vadelmia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keltuaiset taikinaa myös vatkaamalla. Seuraavaksi kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi ja levitä kevyesti voidellulle leivinpaperille.

Tee marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Levitä pohjan päälle. Ripottele päälle mantelilastut ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota vispikermaa kevyesti ja lisää siihen vähitellen kreemijauhetta (vaniljakastikejauhekin käy, jos löytyy laktoositon!) niin, että saat aikaan paksuhkon kastikkeen. Ole varovainen, sillä kreemijauhe paksuuntuu aika nopeasti. Lisää joukkoon hyvin vatkaten muut ainekset.

Leikkaa brita-pohja kahteen osaan ja nosta alaosa tarjoiluvadille. Levitä puolet täytteestä ja marjoista pohjalle. Nosta toinen kakkupohja päälle ja lisää täyte sekä marjat. Voit tomuttaa päälle halutessasi vielä tomusokeria.



2 kommenttia:

Helna Kuolaaja kirjoitti...

Nythän täällä alkaa Lyyti kirjoittamaan. Nam nam ja maiskis.

Heli kirjoitti...

Jepulis :) Kohta pääsen jo elokuulle kokkailuissa sekä leivonnaisissa!