Tällainen feta-pinaattipiirakka tuli erääseen tilaisuuteen tarjolle suolaisen kasvisvaihtoehtona. Ihan peruspiirakka eikä mikään uusi keksintö. En tosin katsonut mistään ohjetta, pohja vanha tuttu ja täyte omia sävellellen. Kuulin jo, että oli maistunut.
pohja:
100g laktoositonta voita
2dl vehnäjauhoja
½dl kylmää vettä
täyte:
1prk laktoosittomia salaattijuustokuutioita
1 punakesäsipuli varsineen
1pss pakastepinaattia
2 kananmunaa
1prk laktoositonta ruokakermaa
valkopippuria
ripaus suolaa
100g laktoositonta voita
2dl vehnäjauhoja
½dl kylmää vettä
täyte:
1prk laktoosittomia salaattijuustokuutioita
1 punakesäsipuli varsineen
1pss pakastepinaattia
2 kananmunaa
1prk laktoositonta ruokakermaa
valkopippuria
ripaus suolaa
Nypi hieman huoneenlämpöinen voi vehnäjauhoihin. Sekoita nopeasti taikinaksi veden kanssa. Painele piirakkavuoan pohjalle.
Levitä pohjalle puolet salaattijuustosta. Sekoita silputtu sipuli, sulatettu pinaatti, kananmunat, ruokakerma ja mausteet hyvin ja kaada piirakkapohjalle. Ripottele päälle loput salaattijuustokuutiot. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
Levitä pohjalle puolet salaattijuustosta. Sekoita silputtu sipuli, sulatettu pinaatti, kananmunat, ruokakerma ja mausteet hyvin ja kaada piirakkapohjalle. Ripottele päälle loput salaattijuustokuutiot. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
4 kommenttia:
Missäs ne muut tarjoilukuva viipyvät?
*blääh* Ne tulee, kun ehdin ja jaksan :) Virta vähissä!
Voi voi. Lepääpä nyt sitten vähäsen, äläkä pleipoile mitään vähään aikaan.
Onneksi alkaa ilma viiletä, niin saattais taas jaksaa, mutta hyvä välillä huilatakin, kuten ens viikonloppu! :)
Lähetä kommentti