lauantai 5. kesäkuuta 2010

Suklaakreemikakku

Annikan lakkiaisiin toivottiin sacher-tyyppistä kakkua. Ehdotin kuitenkin, että päällys ei olisi niin kova kuin sacherissa. Muutenkin hieman säveltelin, suklaata upposi kakkuun miltein kilo :) Toivottavasti maistui!

Koristeena tekemiäni vaaleanliloja kukkasia.

suklaakakkupohja

vispikermaa (laktoositon)
tummaa leivontasuklaata
voita (laktoositon)
tomusokeria
vadelmahilloa

Tee kakun sisälle suklaakermavaahto sekoittamalla suklaata löysäksi vaahdotetun kermavaahdon kanssa. Täytä kakkupohja suklaakermavaahdolla ja vadelmahillolla.

Tee kreemi sulattamalla nokare voita ja suklaa kasarissa. Kun suklaa on sulanut, sekoita joukkoon hyvin vatkaten vähitellen vispikermaa niin, että saat aikaan kiiltävän ja notkean kreemin. Levitä ensin lastalla kerron kakun reunoille ja sitten levitä kreemiä kakun päälle ja vielä toinen kerros reunoille.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Tämäkin on tosi hiano. Ja varmaan super-makea

heli kirjoitti...

Emmää usko, että niinkään makea, koska en lisännyt muuten sokeria kuin vähän täytteeksi tulleeseen suklaakermavaahtoon. Mutta hypersuklainen tämä ainakin oli, vaikken ole maistanutkaan.