lauantai 5. kesäkuuta 2010

Sitruunahyytelökakku (laktoositon)


Sitruksen maku leivonnaisissa on minunkin makuuni ja sellaisia toivottiin suklaakreemikakun lisäksi lakkiaisten kakkupöydän antimiksi.

Koristelussa käytin aiemmin sokerimassasta tekemiäni liloja
kukkasia.



165g kaurakeksejä
75g voita (laktoositon)

2dl vispikermaa (laktoositon)
1prk (200g) maitorahkaa (laktoositon)
1rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
½-1dl tomusokeria
hieman sitruunankuoriraastetta
1 sitruunanmehu
5-6 liivatelehteä


Laita ensin liivatteet pehmemään kylmään veteen. Sulata voi mikrossa tai kasarissa liedellä. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Jos sinulla on reunakalvoa, aseta se reunoille tässä vaiheessa. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Vatkaa kerma ja sekoita sitten joukkoon maitorahka, tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna sitruunanmehu ja sulata joukkoon valutetut liivatelehdet. Sekoita täytemassaan vähitellen hyvin sekoittaen.

Kaada täytemassa keksipohjalle ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään.

2 kommenttia:

Herkkusuu kirjoitti...

Raikas ja täyteläinen kakku! Juuri mitä hellepäivään kaivattiin! Kiitos hyvästä reseptistä! ps. Itse laitoin 200g keksejä ja 85g rasvaa. Hyvä tuli niinkin.

Heli kirjoitti...

Hei Herkkusuu! :)

Mahtavaa, että kakku maistui ja kiitos, että kerroit kokeilusta! Näitä juttuja aina kaipaan.

Itsekin usein muokkaan ja sovellan reseptejä!