Keskikesän kahvitteluhetkiin sopii todella hyvin tämä hyytelökakku, makuna jälleen mansikka ja raparperi. Aivan uskomattoman hyvää, ihana vaahtomainen koostumus ja mukavan miellyttävä maku.
Äiti oli ottanut tämän ohjeen Ilta-Sanomista 30.6.2008! Tämä siis on jo viimevuotinen ohje, joka löytyi sopivasti juhannuspäivän kakuksi! :) Hieman muokkailin ohjetta niin, että pohjaan tuli kauratäytekeksejä, kuohukerman sijaan laitoin vispikermaa ja liivatteet sulatin kuumennettuun raparperisoseeseen.
pohja:
1 pötkö kauratäytekeksejä
n. 50g voita
täyte:
6dl raparperipaloja
½dl vettä
1dl sokeria
1tl kanelia
½l mansikoita
4dl vispikermaa
2rkl vaniljasokeria
1prk rahkaa
4 liivatelehteä
1 pötkö kauratäytekeksejä
n. 50g voita
täyte:
6dl raparperipaloja
½dl vettä
1dl sokeria
1tl kanelia
½l mansikoita
4dl vispikermaa
2rkl vaniljasokeria
1prk rahkaa
4 liivatelehteä
Tee sulatetusta voista ja keksimuruista seos ja painele se tiiviisti leivinpaperille irtoreunaiseen vuokaan (halkaisija 24cm). * Keitä raparperit soseeksi vedessä sokerin ja kanelin kanssa. Anna jäähtyä. Halkaise mansikat ja vuoraa vuoan reunat. Jätä loput koristeluun. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Vatkaa kerma ja lisää vaniljasokeri sekä rahka. Kuumenna raparperiseosta niin, että saat valutetut liivatteet sulatettua sekaan hyvin. Lisää kerma-rahkaan raparperi-liivateseos. Sekoita vatkaimella ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia, mieluummin yön yli. Koristele mansikoilla.
* Vuorasin myös reunat leivinpaperisuikaleilla(, voit käyttää myös reunakalvoa). Kostuta leivinpaperin toinen puoli ja paina reunaa vasten. Näin torttu on helppo laittaa tarjolle eikä sitä tarvitse irrottaa vuoan reunasta veitsellä.
Vatkaa kerma ja lisää vaniljasokeri sekä rahka. Kuumenna raparperiseosta niin, että saat valutetut liivatteet sulatettua sekaan hyvin. Lisää kerma-rahkaan raparperi-liivateseos. Sekoita vatkaimella ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia, mieluummin yön yli. Koristele mansikoilla.
* Vuorasin myös reunat leivinpaperisuikaleilla(, voit käyttää myös reunakalvoa). Kostuta leivinpaperin toinen puoli ja paina reunaa vasten. Näin torttu on helppo laittaa tarjolle eikä sitä tarvitse irrottaa vuoan reunasta veitsellä.
Hyvää Suomen lipun-päivää!
10 kommenttia:
Mulla olis jotain kivaa sulle blogissani!
Oo.. :) Pitääpä tulla kurkkaamaan ;)
Herkullisen näköinen :)
Kiitos tärpätti :) Oli muuten hyvänmakuinenkin ;)
Tällästä on pitänyt kokeilla kauan,nam!:P
En minäkään ole kerennyt kamalasti blogeja viime aikoina kierrellä,ei mitään anteeksi pyydettävää ole tosiaan!:)
Joo,sairaalassa oltiin ja onneksi seuraava jakso vasta vuoden päästä.
Mulla on näit mulkvisteja kommentoimassa tuolla blogissa joten mietin tosiaan salasanattua blogia,mutta katsotaan nyt..
Aurinkoista alkavaa viikkoa. :)
Heip Kati! :) Kannattaa kokeilla tuota torttu, on hyvvää :D
Voi vide, että pitääkin joidenkin pilata toisten mieli mulkeroinnilla :( *räyh*
Tämä oli kyllä todella herkullista, nam!
Kiittis, hovimaistaja :)
NAM! Raparperiä löytyy (yhä) pakkasesta pussitolkulla joten tämäkin ohje tulee tarpeeseen. Raparperin ja mansikan yhdistelmä on lyömättömän hyvä :)
Hei Insanity! :) Nyt raparperit pakkasesta ja kakkua pöytään :) Tää on kyllä tosi herkullista, namitus :)
Lähetä kommentti