Lounassalaatiksi valmistin tällaisen mielestäni maukkaan ja monipuolisen salaatin. Alkuperäinen ohje Abban mainoksesta, jota olen muokannut.
Salaatti kehoitetaan tarjoamaan lämpimänä, mutta maistuu kylmänä aivan yhtä hyvälle, ellei paremmallekin! Tämä salaatti sopii varmasti myös buffet-tarjoiluun mainiosti!
3-4rkl oliiviöljyä
1 punainen paprika
1 punasipuli
1 pieni munakoiso
½tl chilirouhetta
250g täysjyväcouscousia
5dl kanalientä (esim. 5dl vettä+1 kanaliemikuutio)
2prk tonnikalapaloja vedessä
1dl kalamata-oliiveja
(suolaa)
mustapippuria
persiljasilppua
1 punainen paprika
1 punasipuli
1 pieni munakoiso
½tl chilirouhetta
250g täysjyväcouscousia
5dl kanalientä (esim. 5dl vettä+1 kanaliemikuutio)
2prk tonnikalapaloja vedessä
1dl kalamata-oliiveja
(suolaa)
mustapippuria
persiljasilppua
Pilko paprika, munakoiso sekä sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää couscous ja kaada päälle kuuma kanaliemi. Anna couscousin turvota muutama minuutti.
Valuta tonnikaloista ylimääräinen neste pois ja lisää oliivien kanssa joukkoon. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää viimeiseksi persiljasilppu.
Valuta tonnikaloista ylimääräinen neste pois ja lisää oliivien kanssa joukkoon. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää viimeiseksi persiljasilppu.
2 kommenttia:
Oli tosi hyvää salaattia, kun kylmänä söin.
Naminami, melkein pimitin sulta hyvän salaatin, mutta sitten hellyin kuiteski jakamaan ;)
Lähetä kommentti