keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Tonnikala-couscoussalaatti


Lounassalaatiksi valmistin tällaisen mielestäni maukkaan ja monipuolisen salaatin. Alkuperäinen ohje Abban mainoksesta, jota olen muokannut.

Salaatti kehoitetaan tarjoamaan lämpimänä, mutta maistuu kylmänä aivan yhtä hyvälle, ellei paremmallekin! Tämä salaatti sopii varmasti myös buffet-tarjoiluun mainiosti!



3-4rkl oliiviöljyä
1 punainen paprika
1 punasipuli
1 pieni munakoiso
½tl chilirouhetta
250g täysjyväcouscousia
5dl kanalientä (esim. 5dl vettä+1 kanaliemikuutio)
2prk tonnikalapaloja vedessä
1dl kalamata-oliiveja
(suolaa)
mustapippuria
persiljasilppua


Pilko paprika, munakoiso sekä sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää couscous ja kaada päälle kuuma kanaliemi. Anna couscousin turvota muutama minuutti.

Valuta tonnikaloista ylimääräinen neste pois ja lisää oliivien kanssa joukkoon. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää viimeiseksi persiljasilppu.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Oli tosi hyvää salaattia, kun kylmänä söin.

heli kirjoitti...

Naminami, melkein pimitin sulta hyvän salaatin, mutta sitten hellyin kuiteski jakamaan ;)