sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Makea kesäkurpitsapiirakka


Uusimman Pirkan 10/2009 ohjeen mukaan tehty piirakka vierasvaraksi. :D Muokkasin sitä tosin omanlaiseksi ensin hieman...

Hyvin maistui ja oli kuulemma mukavan kosteaa. Kesäkurpitsa oli pehmennyt paistamisen aikana.





kakkutaikina:

200 g kesäkurpitsaa
150 g voita
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 dl maitoa

kuorrutus:

2 (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1-2 rkl sitruunanmehua

koristeeksi:

koristerakeita

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kesä­kurpitsaraaste ja rasva taikinaan. Lisää myös jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.

Levitä taikina voideltuun (Ø 26 cm) irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa reilu 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Koristele halutessasi koriste­rakeilla. Piirakka mehevöityy jää­kaapissa ja säilyy useita päiviä.


Ei kommentteja: