Uusimman Pirkan 10/2009 ohjeen mukaan tehty piirakka vierasvaraksi. :D Muokkasin sitä tosin omanlaiseksi ensin hieman...
Hyvin maistui ja oli kuulemma mukavan kosteaa. Kesäkurpitsa oli pehmennyt paistamisen aikana.
kakkutaikina:
200 g kesäkurpitsaa
150 g voita
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 dl maitoa
kuorrutus:
2 (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1-2 rkl sitruunanmehua
koristeeksi:
koristerakeita
200 g kesäkurpitsaa
150 g voita
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 dl maitoa
kuorrutus:
2 (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1-2 rkl sitruunanmehua
koristeeksi:
koristerakeita
Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kesäkurpitsaraaste ja rasva taikinaan. Lisää myös jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
Levitä taikina voideltuun (Ø 26 cm) irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa reilu 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla. Piirakka mehevöityy jääkaapissa ja säilyy useita päiviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti