perjantai 16. lokakuuta 2009

Karpalo-toffeekakku


Sukulaisvieraisille vein tuliaisena banoffeen tapaisen toffee-unelman :D Puolukasta meinasin ensin tehdä, mutta on kait se uskottava, ettei meillä niitä ole ja niitä saa sitten isänpäiväreissulla kotikotoa. Uskon kuitenkin, että karpalo sopii tähän puolukan lailla.

Näin jälkikirjoituksena voin mainita, että karpalot sopivat todella hyvin tähän kakkuun ja siitä tykättiin! :D Olipa mukava kyläreissu!
200g digestive-keksejä
100g voita

1prk (397g) kondensoitua maitoa
1-1½dl karpaloita
1prk (2dl) vispikermaa
2tl vaniljasokeria

Keitä maitotiiviste ensin toffeeksi miedolla lämmöllä runsaassa vedessä. Vettä tulee olla liki tölkin reunoja myöten.

Tee pohja murskaamalla keksit muruiksi ja sekoittamalla sulatettu voi keksimuruihin. Painele pienen leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna kovettua jääkaapissa siihen saakka, kunnes toffee on valmista ja hieman jäähtynyt.

Levitä jäähtynyt toffee kakkupohjalle. Lisää karpaloita toffeen päälle ja päällimmäiseksi vaniljasokerilla maustettu kermavaahto. Koristele muutamilla karpaloilla.

4 kommenttia:

helna kirjoitti...

Misä nää taas oo luutaillu? Ihan kauhistuttavvaa tuo kylläily. Kakku näyttää todella herkulliselle, mutta voi vain katsella.

heli kirjoitti...

Sitalla ja Nonalla :) Pikekin oli ja vietiin se sitten kotiin. Siis oltiin Peten kanssa käymässä illalla. Meijjän pittää käyvvä kyläsä, kun kukkaan ei käy meillä! ;D

Miäs kirjoitti...

Nam, olipa hyvää, karpalot mukavan kirpeitä!

Miäs kirjoitti...

helna, sun tarvii kutsua kakku ja meidät kylään.