keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Suklainen maapähkinä-croissantvanukas


Huh, mikä nimihirviö... Englanniksi kuulostaisi paljon sujuvammalta. Alkunsa tämä kokeilu sai Rachael Ray:n ohjelmasta, jossa hän teki jälkkäriksi leipävanukkaan croissanteista. Ja tuli siihen maapähkinävoitakin. Reseptiä en löytänyt hänen kotisivustoltaan, joten sovelsin itse. Jaa, miksikö tätä yleensä piti edes kokeilla?!

Ensiksikään en ole ikinä maistanutkaan maapähkinävoita. En tosin tunne hirveästi menettäneenikään asian suhteen näin jälkikäteen ajatellen. Toiseksi en ole koskaan kokeillut leipävanukasta, jota maalimalla tarjotaan jälkiruokana. Nyt tuli sekin kokeiltua ja liki omin neuvoin...



1pkt (4kpl) croissanteja (Lidl)
3rkl maapähkinävoita
3 kananmunaa
4dl rasvatonta maitoa
4rkl kaakaotomusokeria



Revi croissantit palasiksi uunivuokaan. Sekoita muut ainekset hyvin keskenään sekaisin. Kaada seos croissantien päälle kauttaaltaan. Painele hieman lusikalla, ettei yhtään leivonnaista jää kuivaksi. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Ripottele päälle vielä hieman kaakaotomusokeria.

Tarjoa vanukkaan kanssa vaikka vadelma- tai kirsikkahilloa ja kermavaahtoa, jos tahdot.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tämä oli hyvää, vaikka mulla oli vähän ennakkoasennetta.

heli kirjoitti...

:) Kiitti ja hyvä, että kumminkin maistoit! :*