tiistai 20. lokakuuta 2009

Suklaa-sitruunakakku


Tein aamulla valmiiksi tällaisen kakun, kun kutsuin itseni siskolle illalla käymään. Toivottavasti maistuu myöhemminkin, ainakin nyt maistui mukavasti suklaiselle ja sitruunaisellekin. :)

Peruskakkupohjaan sekoitin mauksi suklaarouhetta ja espanjalaista sitruunamarmeladia. Paistoin kakun viime viikolla ostamassasi vuoassa. Tulipahan sekin testattua samalla :) vaikka paistoaika olikin paljon pidempi!



200g voita
2½dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1prk (150g) ranskankermaa
2dl suklaarouhetta
3rkl sitruunamarmeladia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää osa jauhoista ja ranskankerma taikinaan. Sekoita joukkoon loput jauhot sekä suklaarouhe.

Kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun 1½ litran vuokaan. Levitä sitruunamarmeladia kakkutaikinan päälle ja painele myös hieman taikinan sekaan. Lisää lopputaikina päälle ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti, jos paistat kakun rengasvuoassa. Mikäli paistat kakun tasapohjaisessa vuoassa, paistoaika on reilun tunnin. Kokeile puutikulla kypsyyttä.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.


HUOM! Kakku jää aavistuksen pehmeäksi keskeltä marmeladin takia.

2 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Kylläpä tämä kakku näyttää kerrassaan suussasulavalta :P Rakastan suklaata. Käytitkö sitruunahillona lemon curdia?

heli kirjoitti...

Hei Insanity! :) Kiitti kovasti kommentistasi! Kakku oli mielestäni mukavanmakuista, varmaankin juuri suklaan ja sitruunan ansiosta ;) Ei ollut lemon curdia, vaan sellaista epsanjalaista sitruunahillua. Voin laittaa siitä kuvan, kunhan muistan ottaa kotona ollessani. :)