torstai 8. lokakuuta 2009

Rapeat eväsnyytit ja blogin 1-vuotissynttärit


Siitä on tasan vuosi, kun tämä blogi avasi oven ruoka- ja leivontamaailmaani. Monta päivitystä takana ja uskomattoman monta vierailijaakin käynyt tutustumassa tekeleisiini. Kiitos kaikille! :D


Olen pikkuhiljaa järjestellyt keittiötä ja kaappeja. Kaikki reseptikirjat siirtyvät työhuoneen kirjahyllyyn. Luultavasti nyt tulee välillä niitäkin vilkaistua, kun ovat pölyttyneet kaapin perillä tässä kodissa. Eikähän me tässä olla asuttukaan kuin seitsemän vuotta - vasta! ;)

No, joka tapauksessa kirjojen joukosta löytyi joskus 90-luvulla hetken aikaa keräämäni Herkullista Hetkessä-reseptikorttisarja. Sarja ei todellakaan ole täydellinen, koska uskoisin kyllästyneeni ohjeiden kädestä pitäen-tyyliin... Keräämieni korttien joukosta bongasin kuitenkin mielenkiintoisen ohjeen nimeltä hampurilaisnyytit. Muokkasin ohjetta niin, että korvasin osan jauhoista ruisjauhoilla ja kun meillä oli vielä jäljellä poronjauhelihapihvejä, joten käytin niitä tähän. Nimesin nyyttini uudelleen.

Näistä sain mukavasti blogini ensimmäisten synttärien leivonnaisen, ja tuppasinpa siipallekin nyytin reppuun välipalaksi! :)



pohjataikina:

25g hiivaa
2dl maitoa
½tl suolaa
2rkl öljyä
2dl ruisjauhoja
3-4dlvehnäjauhoja

täyte:

8kpl esim. poronjauhelihapihvejä
8tl sinappia
2 tomaattia
8 juustoviipaletta tai n. 100g juustoraastetta

voitelu ja koristelu:

1 kananmuna
esim. seesaminsiemeniä, paahdettua sipulirouhetta,
unikonsiemeniä tai yrttimaustetta

Murenna hiiva kulhoon. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Kaada tilkka maitoa hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää loppu maito, suola, öljy ja melkein kaikki jauhot. Alusta taikina hyvin ja kohota sitä noin 30 minuuttia.

Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa tarvittaessa loput jauhot joukkoon. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Leivo osat ensin pyöreiksi pulliksi. Kaaviloi tai taputtele pullat levyiksi, joiden sisään pihvi mahtuu kunnolla.

Voitele jokainen levy sinapilla. Nosta tomaatti- ja juustoviipale sekä pihvi levyn päälle. Taita taikina paketiksi ainesten päälle. Nosta paketit leivinpaperille pellille. HUOM! Laita saumapuoli alle!

Voitele munalla ja ripota esim. seesaminsiemeniä pinnalle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 20-25 minuuttia.


4 kommenttia:

Martina kirjoitti...

Onnea 1-vuotiaalle! :)

heli kirjoitti...

Kiitos, Martina, päivän ainoista onnitteluista :) Näin paljon mun blogia vissiin arvostetaan... :/

Martina kirjoitti...

Ehkä muut ei oo vielä huomannu? :) Tai sit ihmiset on vaan laiskoja..

heli kirjoitti...

*sniif* Niin.. :) NO, tuulta päin vaan :)