keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Olutpossupata


Tämmönen oma viritelmä, joka onnistuikin tosi hyvin ja maistui sunnuntaipäivällisellä.

Arvoin kokonainen neilikka kädessäni, laitanko vai enkö.. En sitten laittanut. Muutenkin mietin, miten lihan valmistaisin, kokonaisena fileenä vaiko paloiksi leikattuna. Päädyin sitten leikkaamaan lihan viipaleiksi, leivitin ne, esipaistoin jne. Tässä ohje.





1kg porsaan ulkofilettä
1dl vehnäjauhoja
1-2tl suolaa
voita&öljyä paistamiseen
1pss (n. 20kpl) salottisipuleita
2tl viherpippuria
2tl korianterinsiemeniä
1-2 laakerinlehteä
1pll esim. Koff I
suolaa

Leikkaa possunfile noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Painele viipaleet sormin ja käytä suolatussa vehnäjauhossa. Nosta paistumaan kohtalaisella lämmöllä pannulle. Paista molemmin puolin pari minuuttia niin, että saat kauniin paistopinnan.

Laita uunipadan pohjalle laakerilehdet, muutama viherpippuri ja korianterinsiemen sekä sipuli. Nosta päälle lihaviipaleita ja toista maustaminen. Huuhtele paistinpannu pullollisella olutta. Kaada sitten liemi pataan ja nosta 175 asteiseen uuniin hautumaan tunniksi.

Nosta pata välillä pois uunista ja paina lihaa hieman niin, että myös päällimmäiset viipaleet saavat nestettä päällensä. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen ja anna hautua 3-4 tuntia. Loppuvaiheessa lisää pataan suola.

Tarjoa perunoiden ja vaikka vuohenjuustopunajuurten taikka kaalisalaatin kera.



2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tää oli tosi herkullista lisukkeineen. Lihakin niin mureaa, että tippui haarukasta. Nam!

heli kirjoitti...

Niin oli tarkoituskin :) Kiva, että kaikille maistui tosi hyvin!