lauantai 31. lokakuuta 2009

Maksaa ja kermassa haudutettua sipulia


Tarjouksesta innostuin ostamaan valmiiksi viipaloitua maksaa. Hyviä viipaleita olikin kauppias leikannut ja kiitos tarjouksen, meillä pyhäinpäivän lounaaksi syötiin molempien harvinaista herkkua. Jaahas, milloinkahan olen viimeksi tehnyt maksaruokaa?! Yli vuosi sitten, koska yhtään postausta maksasta ole tehnyt blogiini :)

Totta puhuen ei maksasta niin montaa ruokalajia taida olla edes valmistaa eikä sitä pidäkään syödä kovin paljoa vai miten se nyt oli? Hmmm.. maksakastiketta, jauhemaksapihvejä, maksalaatikkoa tämän päiväisen evään lisäksi. Kaikki tosi herkullisia ruokia, siihenpä minun maksatuntemus tosin jääkin.


Tästä ruoasta ei ole nyt tarkkoja ainesmääriä, koska mitat ovat silmämääräisiä, kuten yleensäkin, kun kokkaan... Reseptien kirjoittelu on aina oma haasteensa :)



300-400g viipaloitua naudanmaksaa
n. 1dl vehnäjauhoa
suolaa
valkopippuria
voita paistamiseen
***
3 sipulia
voita maun mukaan
1dl kermaa
1dl vettä
suolaa

Sekoita suola ja valkopippuri vehnäjauhoon ja jauhota maksaviipaleet molemmin puolin ennenkuin lisäät paistinpannulla voissa paistumaan. Paista kevyesti molemmin puolin ja siirrä matalaan uunivuokaan.

Leikkaa sipulit renkaiksi ja paista voissa pannulla. Lisää kerma ja vesi, anna hautua hetki. Lisää lopuksi suola ja kaada haudutettu sipuli maksapalojen päälle. Laita uuniin 100 asteeseen siksi aikaa, kun keität perunat.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, puolukoiden ja vaikka kaaliraasteen kera!

4 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Nam nam, maksaa voisi olla paljon useammin. Vihi vihi. :)

heli kirjoitti...

:) Kiittis!

Jaana L kirjoitti...

Arvasin että sinun blogistasi löytyy hyvä maksapihviohje :)
Kiitos!
Tänään herkutellaan siis maksalla, sipulilla ja puolukkasurvoksella.
-J

Heli kirjoitti...

Nam, hyvä jutti! :) Nyt alkoi itselläkin tehdä mieli jotain maksaruokaa! Jauhemaksapihvejä pitäisi kyllä tehdä pitkästä aikaa, ehkä sitten niitä. Vanhemmilleni teen sitten maksakastikeetta, kun taas tulevat käymään, namnam :)