Elämäni ensimmäinen hernekeitto valmistui tänään! :) Saavutus sekin. Äiti ohjeisti keiton valmistukseen ja tulikin makoisa keitto, hyvää... Häneltä myös idea keiton lihan valintaan: valmis karjalanpaistiliha!
1pkt (700g) karjalanpaistilihaa
1pss (500g) kuivattuja herneitä
1 isohko sipuli
10-15 maustepippuria
4-4½l kylmää vettä
1rkl meiramia
suolaa
1pss (500g) kuivattuja herneitä
1 isohko sipuli
10-15 maustepippuria
4-4½l kylmää vettä
1rkl meiramia
suolaa
Huuhtele karjalanpaistiliha kylmällä vedellä siivilässä, jotta mahdollinen veri huuhtoutuu pois. Laita sitten liha kattilan pohjalle, päälle myös nopeasti huuhdellut herneet, silputtu sipuli ja maustepippurit. Lisää kylmä vesi ja laita liesi kuumenemaan. Kun keitto alkaa kiehua, poista vielä mahdollinen kudosneste puulastalla ja sekoita. Anna keiton poreillen kiehua kannen alla ainakin kolme tuntia ja hautua vielä miedoimmalla lämmöllä tunnin verran, kunnes herneet ovat aivan kypsiä ja keitto sakeutunut. Lisää meirami kahden tunnin jälkeen ja suola aivan viimeiseksi.
HUOM! Voit käyttää keittolihaksi perinteistä possun lapaa taikka possunjauhelihaakin. Karjalanpaistiliha on siitä mukava käyttää, ettei lihaa tarvitse erikseen pilkkoa ja lihapalat ovat reilun kokoisia.
HUOM! Voit käyttää keittolihaksi perinteistä possun lapaa taikka possunjauhelihaakin. Karjalanpaistiliha on siitä mukava käyttää, ettei lihaa tarvitse erikseen pilkkoa ja lihapalat ovat reilun kokoisia.
4 kommenttia:
Kylläpä oli tosi hyvää hernesoppaa! Nam!
:D Se näytti uppovan hyvin ja olikin tosi hyvvää :)Kiitti miäs!
Perinteinen hernerokka on miljoona kertaa parempaa kuin kaupasta ostettu huttu =)
Insanity, totta puhut! :) Ei voi verratakaan toisiinsa.
Lähetä kommentti