Näissä merkeissä avautui meidän ruokaviikkomme. Vanhaa Jamien keittiössä-jaksoa katsoessani alkoi tehdä mieli bolognese-kastiketta, mutta sitten päätinkin tehdä koko ruoan vuokaan! :) Helppotekoinen eikä tiskiäkään synny kovin paljoa. Ja räntäsateen yltyessä ulkona tämä ruoka lämmittää kivasti, ja tuo häivähdyksenomaisesti kesäisen auringonpaisteen mieleen.
2-3dl torino tumma minispagettia
runsaasti vettä & suola
1rs (750g) naudan paistijauhelihaa
1 isohko sipuli
2 valkosipulin kynttä
1rkl kapriksia
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
1-2rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1prk kuorittuja tomaatteja
1prk vettä
5rkl tomaattipyreetä
3 sokeripalaa
1-2rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa
1tl timjamia
1rkl basilikaa
***
1dl juustoraastetta
runsaasti vettä & suola
1rs (750g) naudan paistijauhelihaa
1 isohko sipuli
2 valkosipulin kynttä
1rkl kapriksia
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
1-2rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1prk kuorittuja tomaatteja
1prk vettä
5rkl tomaattipyreetä
3 sokeripalaa
1-2rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa
1tl timjamia
1rkl basilikaa
***
1dl juustoraastetta
Keitä minispagetti kypsäksi väljässä suolatussa vedessä. Valuta pasta ja laita kattilaan jauheliha paistumaan. Lisää silputtu sipuli, valkosipulin kynnet sekä aurinkokuivatut tomaatit kapristen kanssa kattilaan. Sekoita. Lisää tomaattipyree sekä kuoritut tomaatit, huuhtele tölkki ja lisää vesi kattilaan. Mausta balsamiviinietikalla, mustapippurilla, suolalla ja timjamilla. Anna hautua poreillen kymmenisen minuuttia. Lisää lopuksi kuivattu tai tuore silputtu basilika.
Sekoita joukkoon keitetty minispagetti ja kaada uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Sekoita joukkoon keitetty minispagetti ja kaada uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
2 kommenttia:
Tämä oli tosi herkullista!
Nam nam :)
Lähetä kommentti