sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Mansikka-raparperibrita


Kesäloman kunniaksi brita-kakkua kauden mauilla: mansikka ja raparperi. Tosi hyvää, mansikoiden sekä raparperi-inkiväärihillokkeen happamuus tasoittaa brita-kakun makeutta. Ja ricotta tekee kermavaahdosta kevyemmän. :) Kannattaa kokeilla!




pohja:

150g voita
1½dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1½dl maitoa

marenki:

4 valkuaista
2dl sokeria
3/4dl mantelilastuja

täyte:

1prk (2dl) vispikermaa
1prk (250g) ricotta-tuorejuustoa
sokeria
vaniljasokeria

hilloke:

1 l raparperia
1dl hyytelösokeria
2tl tuoretta inkivääriä raastettuna

½-1l tuoreita mansikoita
(sitruunamelissaa/tomusokeria)


Keitä ensin hilloke raparperista ja raastetusta inkivääristä. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon hyytelösokeri niin, että se sulaa kuumaan keitokseen. Anna jäähtyä.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keltuaiset taikinaa myös vatkaamalla. Seuraavaksi kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi ja levitä kevyesti voidellulle leivinpaperille.

Tee marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Levitä pohjan päälle. Ripottele päälle mantelilastut ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon ricotta sekä sokerit (maun mukaan).

Kokoa brita leikkaamalla saksilla ensin kakku puoliksi paperia myöten ja nosta tarjoiluvadille. Ujuta leivinpaperi kakun alta varovasti, mutta reippaasti, ettei pohja murene käsiin. Levitä hilloketta pohjalle, ripottele päälle mansikoita/mansikkapaloja ja päälle reilusti vaahtoa. Nosta päällinen samalla tavalla täytteen päälle ja koristele vielä hillokkeella, mansikoilla, vaahdolla ja vaikka sitruunamelissan lehdillä tai tupsauksella tomusokeria.

Olen käyttänyt tässä hillosokerin sijaan tosiaan hyytelösokeria. Keittoaika lyhyt eikä kaikki raparperit mene muusiksi. Kuitenkin hyytyy hieman hillomaiseksi jäähtyessään.

4 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Kiitos =) Tosi herkullinen britakakku :)

Miäs kirjoitti...

Nam, kyllä oli herkullista!

heli kirjoitti...

Hei Noora :) Ole hyvä ja kiitos kommentistasi! :)

heli kirjoitti...

Kiitti Miäs ;) Oli kyllä namia, pitkästä aikaa teinkin tätä mansikalla ja raparperilla.