sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Rapeat vohvelit


Ihanaista kesäsunnuntaita!



Kesäkeittiö jatkaa vohvelien kera. Ne kuuluvat ehdottomasti kesäherkkuihin ja vielä ulkona paistettuna! Sekä maistettuna :) Näitä nautittiin mansikka-vadelmasurvoksen ja kermavaahdon kera.

Ohje Kotilieden kirjasesta Meillä juhlitaan!:

4dl maitoa
4 munaa
1/4tl suolaa
1tl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
25g voita sulatettuna


Erota valkuaiset keltuaisista ja vatka vaahdoksi.

Lisää toisessa kulhossa keltuaisiin vuorotellen maitoa ja jauhoja, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita taikina sileäksi.

Lisää taikinaan suola, sokeri ja jäähtynyt rasva.

Sekoita joukkoon valkuaisvaahto.

Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Rasvaa vohvelipannu ennen paistamista. Muuta rasvaa ei sitten tarvitakaan.

Voit valmistaa vohvelit samoista aineista myös vaahdottamatta valkuaisia. Vohveleista tulee silloin pehmeämpiä.

4 kommenttia:

tärpätti kirjoitti...

Näyttääpäs herkulliselta :)

heli kirjoitti...

Hei tärpätti :) Kiva, kun kävit vierailulla! Oi, olikin herkkua, sellaista kerran vuodessa-herkkua varsinaisesti :)

Noora kirjoitti...

Just, mitä herkkuja oot tehny :) *sanoo kateellinen kenen kotona ei ole edes vohvelirautaa* ;)

heli kirjoitti...

Heipparallaa Noora! :) Kiva, kun piipahdit. Joo, sori yritän joka kesä saada edes kerran paistettua vohveleita ja mieluiten ulkona! Nyt heti kipinkapin hankkimaan voffelirautaa! :)