Löysin tämän mielenkiintoisen ohjeen Hellapoliisin sivulta, kun etsin hyvää tonnikalalasagnen ohjetta. Tex mex-juustokastikkeen käyttö herätti mielenkiinnon kokeilla. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty vain muutama lasagnelevy, itse laitoin enemmän, ja limepippurin sijaan käytin sitruunapippuria.
tilkka öljyä
1 sipuli silppuna
2 prk tonnikalapaloja valutettuna
1 tlk tomaattimurskaa
2 isoa valkosipulinkynttä
suolaa
sitruunapippuria
paprikajauhetta
(muita mausteita halutessasi)
50 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
1 prk (300-350 g) juustokastiketta (tacohyllystä)
suolaa
150 g juustoraastetta
9 täysjyvälasagnelevyä
1 sipuli silppuna
2 prk tonnikalapaloja valutettuna
1 tlk tomaattimurskaa
2 isoa valkosipulinkynttä
suolaa
sitruunapippuria
paprikajauhetta
(muita mausteita halutessasi)
50 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
1 prk (300-350 g) juustokastiketta (tacohyllystä)
suolaa
150 g juustoraastetta
9 täysjyvälasagnelevyä
Kuumenna öljy kattilassa, freesaa sipuli, lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska, valkosipuli ja mausteet, anna kiehahtaa. Tarkista maku.
Sulata kattilassa margariini, lisää jauhot joukkoon, älä ruskista. Lisää maito, kiehauta, ei tarvitse keitellä. Mausta suolalla. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon purkillinen juustokastiketta.
Lado uunivuokaan kerroksittain tonnikala"kastiketta", juustokastiketta, juustoraastetta ja lasagnelevyjä siten, että päällimmäisenä on juustokastiketta ja juustoraastetta.
Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Loppuajasta voit lisätä lämpöä ja laittaa uunin grillivastukselle, jos haluat pinnasta rapean ja kauniin värisen.
2 kommenttia:
Oli tosi hyvää lasagnea!
Kiittis, oli tosiaan :) Pitääpä käydä kiitostelemassa Hellapolliisia ohjeesta.
Lähetä kommentti