torstai 18. kesäkuuta 2009

Mansikka-valkosuklaahyytelökakku


Eilen pöönättiin Helsingistä takaisin tänne Oulun seudulle ja tällä kertaa ajoimme Etelä-Pohjanmaan kautta. Välietappi oli Kurikassa, missä kävimme äitini lapsuudenystävän luona kylässä. Kävimme lisäksi äidin lapsena kuolleen siskon haudalla laittamassa kukkasia.

Kyläpaikkaan veimme tuliaisena tekemäni hyytelökakun, johon äiti toivoi valkosuklaamurua mauksi mukaan. Oltiinko törkeitä, kun itse maistettiin kakkua myös? ;)


1 pötkö domino-tyyppisiä keksejä (meillä oli Pirkka)
n. 50g sulatettua voita

1prk vispikermaa
1prk maitorahkaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
2-3rkl tomusokeria
½ levyä valkoista suklaata
5 liivatelehteä

tuoreita mansikoita
hieman mansikkatomusokeria
hyytelösokeria
vettä

Laita liivatteet pehmiämään kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Suojaa (irtopohja)vuoka kelmulla ja painele pohjaseos tiiviiksi kerrokseksi. Laita kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.

Rouhi veitsellä valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Vatkaa reilu puolet vispikermasta löysäksi vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon maitorahka, tuorejuusto, tomusokeri sekä valkosuklaarouhe. Kuumenna loppu kerma kattilassa ja sulata valutetut liivatteet hyvin sekaan. Sekoita täytemassa hyvin! Kaada keksipohjalle ja anna hyytyä mieluusti seuraavaan päivään.

Koristele tuoreilla mansikoilla ja halutessasi tee mansikanmakuinen kiille kakkuun. Tupsaus mansikkatomusokeriakin kyllä riittää.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kakku oli suorastaan suussa sulavaa. Nam!

heli kirjoitti...

Hyvä hyvä :) Teen tätä toistekin ;)