perjantai 3. huhtikuuta 2009

Tulinen kana-perunalaatikko


Mies bongasi ohjeen Toimi 1/2009-lehdestä, joten kokeiltiin sitten, kuinka tulista tulee. :) Ihan tarpeeksi hiittiähän tässä, kun teelusikallisen maistoin. Tätä en nyt ihan näin juuri vatsataudin sairastaneena uskalla syödä, mutta uskon, että mies tykkää :)


1rkl öljyä
300g hunajamarinoituja broilerin filesuikaleita
2dl (kevyt)ruokakermaa
2dl vettä
1dl makeaa thai chili-kastiketta
1rkl punaista currytahnaa
1 kananmuna
(½ ruukkua tuoretta thaibasilikaa)
2pss (800g) pakastevalkosipuliperunoita

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Ruskista broilerisuikaleet öljyssä paistinpannulla. Sekoita keskenään ruokakerma, vesi, chilikastike, currytahna, kananmuna (sekä hienonnettu thaibasilika).

Lado pussillinen valkosipuliperunoita voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää päälle broilerisuikaleet, päällimmäiseksi loput valkosipuliperunat. Kaada maustettu ruokakerma vuokaan.

Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Meillä oli maustamattomia perunaviipaleita, pippurimaustettuja filesuikaleita eikä thaibasilikaa. Paistoin huomaamattani uunin keskitasolla :) Ja yhteensä oli 1½ tuntia uunissa. Kypsää pitäisi olla eikä ole kuivunutkaan.

Jälkikirjoitus: Miehelle maistui tosi hyvin! :) Minulla saattoi tosin tulla currytahnaa enemmän kuin ruokalusikallinen, koska laitoin r-e-i-l-u-j-a teelusikallisia kolme (norm. 3tl = 1rkl). Ei ollut kuitenkaan liian tulista, vaan sopivaa kuulemma.

Ei kommentteja: