lauantai 18. huhtikuuta 2009

Maija-Riitan kakku


Tehokkaasti on keväisen kelta-vihreä flunssa lyönyt jarrut päälle leivonta- ja kokkailupuuhille. Tästä kakusta oli sovittu salaa jo aikaa sitten ja päätin sen tehdä, vaikka mikä olisi. No, mieleinen siitä tulikin, olin saanut vapaat kädet :)


Kiitos Maija-Riitta mainioista juhlista ja herkullisista tarjoiluista! Ja erityisesti kiitän siitä, että luotit minulle kakunteon. :)


Ensimmäistä kertaa kokeilin maalaamista sokerimassalle ja siihen nähden olen tyytyväinen. Ja aihevalinta sekä sankarittareen viittaavat elementit osuivat kohdalleen :)



Kakkupohja oli 12 munan sokerikakkupohja, josta osan maustoin kaakaojauheella ja valutin vaalean taikinan sekaan. Välissä vanilja-vadelmahilloa, vispikermaa (laktoositon) ja pakastevadelmia. Päällä kinuskikuorrute ja reunoilla vispikermaa (laktoositon) sekä hieman vaniljakreemijauhetta. Koristeena mm. oranssia sokerisirotetta ja marsipaanikukkasia.

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Ihana kakku!:) Maija Mehiläinen oli yks mun suosikki lapsena ja nyt kun niitä on alkanut pyörii juniorilla ja likat niitä katsoo niin hyvin muistaa ittekin ne jaksot!:D
Mukavaa viikonloppua Sinulle myös ja kiitos tsempeistä. <3

heli kirjoitti...

Kiitos kovasti Kati! :D