sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Kasvis-aurajuustopiirakka (laktoositon, munaton)


Syntymäpäiväjuhliin toivottiin suolaisena tarjottavana kolmea erilaista piirakkaa: kasvis-aurajuusto, kylmäsavuporo ja lohi täytteellä.

Tein piirakat halkasijaltaan 25cm alumiinivuokiin, joten ohjeen taikina riitti niihin kaikkiin. Samaisesta taikinasta saa kaksi piirakkavuoallista.


pohja:

200g voita (laktoositon)
4dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
noin ½dl kylmää vettä

täyte:

1 parsakaalin kukinnot
noin 10cm purjoa
½ punainen paprika
1rkl voita (laktoositon)
hieman mustapippuria myllystä
½tl timjamia
ripaus suolaa
1rkl vehnäjauhoja
1prk (2dl) ruokakermaa (laktoositon)
½pkt aurajuustoa
vajaa 1dl juustoraastetta (laktoositon)


Nosta voi huoneenlämpöön niin, että se ehtii hieman notkistua ennen pohjan valmistusta. Näin taikina on helppo ja kevyt painella vuokaan. Nypi vehnäjauhot ja suola voihin. Lisää kylmä vesi ja pyöritä painellen kiinteäksi taikinaksi. Jaa vuokiin ja laita täytteen/täytteiden valmistuksen ajaksi viileään.

Huuhtele kasvikset. Leikkaa parsakaalista kukinnot pieniin osiin, suikaloi purjo ja pilko paprika kuutioiksi. Kuullota kasviksia hetki voissa pannulla ja lisää mausteet. Sitten sekoita joukkoon vehnäjauhoa ja kääntele hyvin kasvisten sekaan. Lisää ruokakerma ja puolet aurajuustosta. Tarkista maku.

Kumoa täyte piirakkapohjalle. Palastele päälle loppu aurajuusto ja ripottele päällimmäiseksi juustoraaste. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja: