maanantai 13. huhtikuuta 2009

Charlotta-kakku (gluteeniton)




Ajatus tästä kakusta lähti siksoni tarjoamasta rahkaherkusta, jossa oli sitruunarahkaa, flora vanillaa sekä lasten mango-sosetta. Se oli niin hyvää, että ajattelin sen sopivan loistavasti kakun täytteeksi ja koska olin jo pidempään meinannut tehdä charlotta-kakun, niin tuostapa sainkin sitten mainion täytteen! Kiits sikso! :D

Tätä varten valmistin sitruunaisen kääretortun ja koska meille on tulossa pääsiäisvieraita, niin tein sen gluteenittomana. Herkullista!



1 sitruunainen kääretorttu

1 prk sitruunarahkaa
reilu puoli purkkia flora vanillaa
1 prk mango-sosetta (esim. Piltti)
4 liivatelehteä
hieman sitruunamehua

1 vihreä marsipaanipötkö
keltaista tai oranssia marsipaania kukkiin
koristekimalletta
kimallehiutaleita



Suojaa halkaisijaltaan noin 24cm kulho tai irtopohjavuoka tuorekelmulla tai ohuella muovilla (muovipussista leikkaamalla). Leikkaa kääretorttupaloiksi ja vuoraa kulho palasilla.

Valmista täyte. Laita ensin liivatteet pehmenemään. Vaahdota flora vanilla ja sekoita joukkoon rahka sekä sose hyvin vatkaten. Lämmitä tilkka sitruunamehua ja sulata valutetut liivatteet mehuun. Vatkaa sula liivate täytemassaan. Täytä kääretorttukulho lusikoiden täytettä joka koloon. Laita täytettä niin, että kääretorttupalat peittyvät hieman ja tasoita pinta. Käännä kelmun/muovin reunat hyytelön päälle ja laita viileään jähmettymään ainakin neljäksi tunniksi.

Kumoa jähmettynyt charlotta tarjoilualustalle ja nosta vielä kylmään. Kaulitse huoneenlämpöinen marsipaani kakun peittäväksi levyksi. Nosta levy charlotan päälle ja tasaa reunat. Koristele esim. marsipaanikukilla ja koristekimalteella.


Kaikki varmaan oivalsivat, että kakun ajatus tulee charlotte russe-jälkiruoasta, mutta nimesin sen varsin charlotaksi. Sitäkin nimeä siitä kuulee käytettävän.

2 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Nam, ihanan värinen kakku!

heli kirjoitti...

Voi kiitos, Rouva Herkkusuu :) Halusin oikein keväisenvärisen kakun, tosin kukista tuli liian punaisia, vaikka laitoin sokerimassaa vain vähän keltaisen marsipaanin kaveriksi. Ärhäkän oransseja, sanoisin ;)

Oltiin tänään lähdössä kotikotoa ja vanhempien tuttavamies tuli aamulenkillä käymään. Äiti oli tarjonnut kakkua, niin vieras kysyi, että mistäs olet tähän unelmakakkuun ohjeen saanut :) Taisi olla hyvää siis :)