Uusimmassa Maku-lehdessä (Kevät 2/09) oli artikkeli riisistä ja ohje ruokaisasta kinkkusalaatista. No, koska jämäriisiä oli reilusti ja olin ajatellut tehdä jotain tällaista iltaruoaksi, niin siihen tarjoutui oiva tilaisuus. Niin, siis kinkun tilalle käytin Pirkan herkullista kalkkunasuikaletta :)
Maku 2/09-ohjetta mukaellen:
3dl keitettyä täysjyväriisiä
1pss Pirkka kalkkunasuikaletta
1pss pakasteherneitä
1pss pakastemaissia
1prk ananasrenkaita tai -paloja
1 pieni punasipuli
1 punainen paprika
1prk kermaviiliä
sitruunapippuria (suolaton)
suolaa
persiljaa/ruohosipulia koristeeksi
3dl keitettyä täysjyväriisiä
1pss Pirkka kalkkunasuikaletta
1pss pakasteherneitä
1pss pakastemaissia
1prk ananasrenkaita tai -paloja
1 pieni punasipuli
1 punainen paprika
1prk kermaviiliä
sitruunapippuria (suolaton)
suolaa
persiljaa/ruohosipulia koristeeksi
Sulata pakasteherneitä ja -maisseja hetki mikrossa, ei kuitenkaan kuumaksi. Paloittele ananasrenkaat ja silppua sipuli sekä paprika. Mausta kermaviili.
Sekoita kaikki salaattiainekset ja kääntele kastike viimeiseksi sekaan. Koristele paprikakuutioilla ja persiljalla/ruohosipulilla. Tarjoa esim. jää- tai lehtisalaatista tehdyllä pedillä tuoreen leivän kera.
Sekoita kaikki salaattiainekset ja kääntele kastike viimeiseksi sekaan. Koristele paprikakuutioilla ja persiljalla/ruohosipulilla. Tarjoa esim. jää- tai lehtisalaatista tehdyllä pedillä tuoreen leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti