perjantai 27. huhtikuuta 2012

Tomaatti-papukeitto II

Liki samanlaista keittoa, mutta eri maustein, olen tehnyt aiemmin. Nyt kiinnostuksen herätti fenkolinsiementen käyttö mausteena. Leivässä fenkoli on maistunut, mutta ruoanlaitossa en ole ennen käyttänyt. Hyvin anismainen maku.



Keiton ohje löytyi Fazerin lehdestä 1/2012 ja se meni näin:

1 sipuli
50g varsiselleriä (laitoin yhden varren)
10 valkosipulinkynttä
3rkl oliiviöljyä
1tl fenkolinsiemeniä
mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
400g tomaattimurskaa
noin 4dl kasvis- tai kanalientä (4dl vettä+kanaliemikuutio)
400g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
suolaa

Kuutioi sipuli ja varsiselleri. Kuori ja pieni valkosipulit. Kuullota sipulit ja varsiselleri kattilassa. Lisää mausteet, tomaattimurska ja liemi. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Soseuta keitto. Lisää joukkoon pavut ja tarkista maku. Ripauta hieman suolaa, mikäli tarpeen.



Ei kommentteja: