lauantai 28. huhtikuuta 2012

Maltan kastike

Maltan kastikkeen ohjeen huomasin taannoin Anna-lehden numerosta 16. Siinä oli artikkeli "Parsatangon tahdissa" ja houkutukseksi isolla parsa-annoksen kuvalla varustettuna, kuinkas muuten. En muuten lukenut artikkelia, sillä mielenkiintoni kohdistui herkullisennäköiseen kastikkeeseen.

Päädyin tarjoamaan sunnuntailounaaksi valkoista parsaa, joka kuuluu myös joka keväisiin herkkuihin. Vihreä tankoparsa on enemmän mieleeni, mutta miedonmakuinen valkoinenkin käy ja kerran keväässä sitäkin on maistettava.

Kastike valmistui nopeasti ja helposti. Ja olihan se hyvää! Käytin kastiketta myös kylmänä levitteen tapaan kypsän kalkkunafileen seurana. Sunnuntailounaalla tarjosin kastikkeen ja valkoisen parsan lisäksi ruohosipulituorejuustolla sekä auralla täytettyjä possunpihvejä.

Tätä hivelevän keltaisen kultaista kastiketta kannattaa kokeilla! Väri on niin kirkas, ettei siitä teräskulhossa saanut kunnollista kuvaa :) Nätin annoskuvan kuitenkin.

Kevään ensimmäiset parvekegrillaukset suoritettu.

150g voita
1 appelsiinin mehu (vajaa desi)
3 keltuaista
ripaus cayennepippuria

Sulata voi. Laita keltuaiset ja appelsiinin mehu teräskulhoon (mielellään pyörepohjainen). Nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle ja kuumenna vatkaten, kunnes keltuaisseos sakenee.
Nosta kattila liedeltä ja lisää voi nauhana samalla hyvin vatkaten. Mausta kastike cayennepippurilla. Koska käytän normaalisuolaista voita ja lisään sen heroineen kastikkeeseen, ei suolaa tarvitse lisätä erikseen. Kastikkeesta ei tule liian suolaista.


Ei kommentteja: