lauantai 7. huhtikuuta 2012

Kermajuurekset

Pitkäperjantain lisäkkeeksi valmistin meille kermajuureksia. Osaksi puolivalmisteesta, jota äidillä löytyi pakastimesta ja osaksi pilkoin vuokaan tuoretta sekä yrtiksi minttua.

Lopputulos oli aivan mahtavan herkullista, kannattaa kokeilla. Juuresten valmistuminen uunissa vie aikaa, mutta lopputulos palkitsee. Eikä esivalmisteluun mene kauaa aikaa. Minttu ei erottunut makuna, joten mikäli haluat vanhemman mintunmaun, käytä vahvaa minttua.

Kermajuuresten lisäksi tarjosin rosmariini-valkosipulimarinoituja karitsan sisäfileitä sekä vihreää parsaa, mitäs muutakaan näin keväällä.


1pss perunat&keittokasvikset (sis. peruna, porkkana, lanttu ja purjo)
1 iso bataatti
2-3 isohkoa sipulia
5dl kermaa
valkopippuria
suolaa
minttua silputtuna
Kuori ja kuutioi bataatti sekä lohko sipulit. Levitä uunivuoan pohjalle puolet pakasteesta ja mausta. Laita väliin bataattikuutiot ja sipulilohkot. Mausta taas, ripottele myös tähän väliin minttua ja päälle vielä loppu pakasteesta sekä maustetta. Kaada vuokaan kerma. Anna paistua reilu tunti 175 asteisen uunin keskitasolla. Sekoita paistosta ja anna hautua vielä noin puoli tuntia.

Ei kommentteja: