keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Passion-mascarponevaahto

Ostin jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä monta passionhedelmää mielessäni ihana pääsiäisen täytekakku. Kun äiti sitten kertoi leivontasuunnitelmistaan, niin en ryhtynyt kakkua tekemäänkään. Ja hyvin pärjättiin ilman täytekakkua.

Jotain passionhedelmistä piti kuitenkin tehdä, etteivät huonoksi mene. Keksin sitten ensimmäisen pääsiäispäivän lounaalle jälkkärin. Mämmin syötiin pitkänaperjantaina jo sokerin ja kerman kanssa.

Jälkiruoka on tosi helppo valmistaa ja on ihanan kuohkeaa. Anna vaahdon asettua ennen tarjoilua, niin se oikein lohkeaa lusikkaan ja sitten sulaa suussa. Passionhedelmä on niin ihanan makuista, yksi lempimauistani.


6 passionhedelmää
2dl kermaa
1dl tomusokeria
1prk (250g) mascarpone-juustoa
mintunlehtiä koristeluun
Halkaise ja kaavi passionhedelmistä hedelmälihat kuppiin.
Vatkaa kerma ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa tasaiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele lopuksi passionhedelmät sekaan. Jätä hieman koristeluun.
Anna vetäytyä viileässä pari tuntia. Lusikoi koristeeksi passionhedelmää ja laita päälle vielä mintunlehti.
Tästä määrästä tulee kuusi jälkiruoka-annosta.

4 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Oi oi, mikä herkku!

Heli kirjoitti...

Niin oli kyllä! Ih-hanaa! :)

Miäs kirjoitti...

Oli oli oli...

Heli kirjoitti...

No tulihan se sieltä! :)