Ohje on suoraan pirkka.fi-sivustolta.
200g voita
10kpl (á 18g) Pätkis-patukoita
3 kananmunaa
2½dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
½tl soodaa
2dl vahvaa kahvia keitettynä
koristeeksi
10kpl (á 18g) Pätkis-patukoita
3 kananmunaa
2½dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
½tl soodaa
2dl vahvaa kahvia keitettynä
koristeeksi
1dl tomusokeria
tilkka vettä tai sitruunamehua
värikkäitä rakeita
tilkka vettä tai sitruunamehua
värikkäitä rakeita
Sulata rasva ja paloitellut suklaapatukat miedolla lämmöllä kattilassa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt rasva-suklaaseos munavaahtoon.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (1,8 l). (Taikina on melko löysää.)
Paista 175-asteessa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sekoita tomusokerista ja vedestä pursotettava seos. Lusikoi seos pienen muovipussin kulmaan, leikkaa kärkeen reikä ja koristele kakku juuri ennen tarjoamista. Voit myös varovasti valuttaa sokerikuorrutetta lusikalla kakun päälle ja reunoille, kuten minä tein. Viimeistele karamellirakeilla.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt rasva-suklaaseos munavaahtoon.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (1,8 l). (Taikina on melko löysää.)
Paista 175-asteessa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sekoita tomusokerista ja vedestä pursotettava seos. Lusikoi seos pienen muovipussin kulmaan, leikkaa kärkeen reikä ja koristele kakku juuri ennen tarjoamista. Voit myös varovasti valuttaa sokerikuorrutetta lusikalla kakun päälle ja reunoille, kuten minä tein. Viimeistele karamellirakeilla.
2 kommenttia:
Tosi hyvää!
Ja kaunis, vaikka itse sanonkin ;)
Lähetä kommentti