tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kalkkunamunakas

Yhtenä sunnuntaiaamuna kävelylenkin jälkeen valmistin meille aamupalaksi kalkkunamunakkaat. Itse munakkaasta tein ohuen niin, että se oli helppo rullata täytteen kanssa. Päälle ihanaa yrttiöljyä, jota jäi maalaissalaatista yli.

Maistui herkulta ja tarpeeksi ruokaisa aamupalaksi, muttei kuitenkaan liian. Täytteeksi voit laittaa mielestäsi kinkkuakin tai tehdä pelkästään kasvistäytteisen munakkaan. Hyvää joka tapauksessa.


munakasmassa/ruokailija:
2 kananmunaa
2rkl kylmää vettä
mustapippuria myllystä
suolaa
voita paistamiseen
täyte/munakas:
50-100g kypsää kalkkunafilettä
tuoretta rosmariinia pieni oksa
hieman punaista paprikaa silputtuna
(kevätsipulia)
oliiviöljyä
lisäksi yrttiöljyä (kts maalaissalaatin ohje)



Pilko kalkkunafile kuutioiksi. Kuumenna hieman oliiviöljyä pannulla ja laita kalkkunakuutiot lämpiämään. Lisää silputtu rosmariini ja paprika sekä halutessasi hieman kevätsipulia. Kuullota hetki.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää vesi ja mausta. Sulata voi ja kaada munakasmassa pannulle. Kypsennä miedolla lämmöllä.

Nosta munakkaan päälle kalkkunapaistosta ja kääri varovasti rullalle. Valuta päälle herkullista yrttiöljyä!

2 kommenttia:

Piia kirjoitti...

Tulipa vesi kielelle kun luki ja katsoi kuvan! Nam, munakasta!

Heli kirjoitti...

Meillä syödään aina silloin tällöin munakasta, ainakin kerran kuussa. Nam todellakin! :) Kiva, kun kommentoit!