Meni kuitenkin tälle päivälle, kun eilen laiskotti eikä huvittanut edes piirasta pleipoa. Jätskinkin ostin, mutta menee kyllä ilmankin, on tosi hyvää! Raparpereja oli sitten kuitenkin vain noin litra, mutta mukavasti siitäkin tuli raparperinmakua piiraaseen. Helppo ja herkullinen, kannattaa kokeilla!
Olimme miähen kanssa ansainneet liki kuuden kilometrin kävelylenkillä palat piirasta. Nyt kyllä ramasee niin kovin, että ruoka saa vielä tovin odottaa. Sitten onkin luvassa uudenlainen perunasalaattiviritelmä kera sitruunaisen grillipossun. Nam jo etukäteen ;)
1-1½l raparpereja pilkottuna
pohja:
8dl vehnäjauhoja
3-4dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
250g voita sulatettuna
***
2dl piimää
1 kananmuna
3dl pilkotuista raparpereista
3-4dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
250g voita sulatettuna
***
2dl piimää
1 kananmuna
3dl pilkotuista raparpereista
täyte:
2prk (á 250g) maitorahkaa
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Pilko raparperit pienehköiksi kuutioiksi.
Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu voi. Ota 1/3 muruseosta erilleen ja lisää loppuun piimä, kananmuna ja noin 3dl pilkoituista raparpereista. Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Tee täyte sekoittamalla maitorahkan sekaan sokerit ja kananmunat. Levitä täyte pohjataikinan päälle.
Ripottele täytteen päälle raparperin palat ja lopuksi erilleen otettu muruseos.
Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Pala raparperipiirasta ja kesäkukkani Muurikello |
4 kommenttia:
Hyvältä näyttää.
Oli kyllä hyvvää ja vein naapuriinkin iltakahville niin ettet menetä yöunia ;)
Kuohkeaa ja makoisaa, tätä voisi olla kesälomalla taas...
Joo, saamasi pitää :)
Lähetä kommentti