perjantai 27. toukokuuta 2011

Talon parempi lasagne

Voiko tätä lasagnea parempaa ollakaan? ;) Hyvä vähän tukea omaa itsetuntoakin välillä. No, joka tapauksessa nimen tämä ruoka sai perjantain kunniaksi laitetusta lisäsäväyksestä.

Saksalainen kaverini laittoi omaan lasagneensa punaviiniä, mutta koska en ohjetta vielä tähän päivään mennessä ole saanut, niin kehittelin oman version. Ihan häivähdyksen lasagnessa lisätty viini maistuu, mutta ei niin, etteikö sitä voisi lapsillekin tarjota. Alkoholi on kuitenkin kypsentäessä kastikkeesta haihtunut. Tai sitten tarjoaa lasagnen vain aikuisvieraille ja jättää lapset ruoatta. Kätevää, vaikka vitsi oli huono.

Lasagne oli pitkästä aikaa taas tosi ihanaa, myös sen takia, että siinä oli paljon herkullista juustokastiketta! Ja kylmänäkin tämä herkku löytyy parempiin suihin, on testattu!


500g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-1½dl punaviiniä
2rkl tomaattipyrettä
1tlk tomaattimurskaa
3 pientä palaa sokeria
mustapippuria myllystä
suolaa
2rkl silputtua basilikaa, persiljaa ja oreganoa (HUOM! Ei siis kuivattua)
2 kevätsipulia
50g voita
1dl vehnäjauhoa
1l täysmaitoa
½tl muskottipähkinää
ripaus valkopippuria
suolaa
1pkt (250g) koskenlaskija voimakasta
3dl juustoraastetta
12 lasagnelevyä
Paahda jauhelihaa ja silputtuja sipuleita kattilassa/kasarissa. Lisää punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää tomaattimurska ja mausteet tuoreyrttejä sekä kevätsipulia lukuunottamatta. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää lopuksi silputut tuoreyrtit ja viipaloidut kevätsipulit. Anna jäähtyä sillä aikaa, kun valmistat juustokastikkeen.
Sulata voi ja sekoita vehnäjauhot hyvin sekaan. Lisää maitoa vähitellen. Mausta ja sulata lopuksi sekaan sulatejuusto.
Kokoa lasagne niin, että laitat alimmaksi kerroksen lihakastiketta, lasagelevykerroksen. Seuraava kerros lihakastiketta, juustokastiketta ja juustoraastetta. Toista ja päällimmäiseksi kaada vielä paksu kerros juustokastiketta ja päälle juustoraastetta.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen ruokailua.


4 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Meilläkin on tänään lasasta. Ja tosi hyvvää on sekin, vaikka ite kehunkin.

Heli kirjoitti...

Jihuu :) Onneksi olkoon! Laitapa vähän punkkua kastikkeeseen sääki!

Meillä on tännään parsaa ;p Taas uudella tavalla, laitan esille, kunhan on syöty.

HP kirjoitti...

Laitan myös aina punaviiniä lasagneen, antaa ihanan maun....muutenkin melko samanlainen reseptini on kuin sinulla :) Nam

Heli kirjoitti...

Oi tuo on kyllä tosi hyvää noin. Siinä samalla tuleekin sitten viinikin nautittua :)

Kiva, kun piipahdit!