sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Pestoinen peruna-parsasalaatti

Kesän ensimmäinen uusista, vaikkakin ruotsalaisista varhaisperunoista valmistettu perunasalaatti. Jos on parsa aina kevään ensi herkku, niin uudet potut on kyllä kesän ensi merkki. Ai niin ja se raparperi.

Yhdistin tällä kertaa kaksi kauden herkuistani ja tein itse pestonkin! Kyllä itsetehty pesto on niin paljon parempaa ja saa omien mieltymysten mukaan laittaa suhteetkin. Koska pidän kovasti pinjansiemenistä, laitoin niitä kokeeksi hieman enemmän kuin tavallisesti. Oi, kun tuli ihanaa, suorastaan suussa sulavaa. Jotenkin maut yhdistyivät ja salaatissa maistoi avokadonkin, vaikkei sitä samassa taloudessa edes ollut saatavilla.

Salaatin lisäksi tarjosin sitruuna-rosmariinimarinoituja possuperhosia, sillä suoritin kesän ensimmäisen parvekegrillauksen.


750g uusia perunoita
1 nippu vihreää tankoparsaa
vettä+suolaa
pestokastike:
1 ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1dl pinjansiemeniä
½dl pecorinoa raastettuna
noin 1dl rypsiöljyä
savusuolaa
mustapippuria myllystä
Pese perunat hyvin harjan kanssa. Kuori tankoparsa ja leikkaa suupaloiksi. Kiehauta suolavesi ja keitä parsat. Lisää kukinnot keitinliemeen viime metreillä. Jäähdytä kylmässä vedessä. Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä.
Sillä aikaa, kun perunat ja parsa valmistuu, tee pesto. Laita kaikki ainekset korkealaitaiseen astiaan ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja laita jääkaappiin.
Pilko perunat puoliksi, isommat neljään osaan. Lisää parsapalat, muutamia kukintoja lukuunottamatta. Lisää joukkoon pesto ja sekoita hyvin. Asettele salaatin päälle loput parsan kukinnot.
  

Ei kommentteja: