lauantai 28. toukokuuta 2011

Gazpacho clásico sin pan

Palattuani työmatkalta ja palauduttuani minulle väsyttävästä kotimatkasta, tein meille gazpachon. Ohjeen otin matkalta ostamastani Cocina-lehdestä. Kaikki reseptit ovat espanjaksi, mutta alkeisespanjallakin sain maukkaan keiton valmistettua. Lehdessä sanottiin keiton olevan perinteinen gazpacho ja kuvasta näki, että se on siivilöiden paseerattu. Minä halusin kuitenkin ruokaisamman ja siksi jätin keiton sellaiseksi kuin sen tehosilppurilla sain tehtyä.

Keittoon ei siis tullut ollenkaan leipää, joka antaa keitolle makua ja "suurustaa" sitä. Ehkä seuraavalla kerralla heitän mukaan palan maalaisleipää. Ja voisinhan tuota vaikka alkuruoaksi paseerattunakin kokeilla.

Hieman muokkasin ohjetta omanlaiseksi.6-8 tomaattia
1 keskikokoinen sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 punaista paprikaa
1 keltainen paprika
1 keskikokoinen tuorekurkku
2rkl sherryviinietikkaa
2rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Poista paprikoista siemenet ja kannat. Huuhtele muut kasvikset ja kuori sipulit. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai -silppuriin ja jauha tasaiseksi keitoksi. Tarkista maku. Anna vetäytyä pari tuntia kylmässä.
Halutessasi voi siivilän läpi paseerata keiton, jolloin se on kirkkaampaa eikä siinä ole kasviksista sattumia. Paseeratun keiton kanssa voit erikseen tarjota kurkku- ja paprikakuutioita.

Ei kommentteja: