sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Lentävää possua ja kauden ensimmäinen perunasalaatti

Tänään grillasin ensi kertaa parvekkeellamme. Rosmariinilla ja sitruunalla marinoimani possuperhoset valmistuivat grillissä niin keveästi, ettei palokuntaa tarvinnut kutsua savun takia paikalle. Ja olihan minulla toki yksi parvekeikkunoistakin auki :)

Nopeasti paistuivat, vähän liiankin, sillä aavistuksen mehevämmiksi olisivat saaneet luvan jäädä, mutta mitäs hiihtelin keittiön ja parvekkeen väliä, ja vielä kuvasin siinä samalla pottusalaatinkin.

Sopivat oikein hyvin pestoisen peruna-parsasalaatin kavereiksi. Onneksi salaatti oli sentään mehevää. Mitään erillistä kastiketta ei tarvita.

Possusta perhoseksi muuntautuminen onnistuu aika näppärästi. Perhoset leikataan samaan tapaan kuin lohimedaljongit, mutta sitä ennen poistetaan enin rasva ja mahdolliset kalvot.


600g possun pihvifilettä
1 luomusitruuna
2 rosmariinin oksaa
suolaa
mustapippuria
2rkl rypsiöljyä
1rkl hunajaa
Poista lihasta rasva ja mahdolliset kalvot. Leikkaa file noin neljän sentin paksuisiksi paloiksi. Puolita palat melkein kokonaan, jätä hieman kiinni toisiinsa. Käännä leikkauspinta alassuin ja painele hieman muotoonsa.
Sekoita marinadiainekset. Raasta sitruunankuori ja purista mehu kulhoon. Silppua rosmariinin oksat pieneksi ja lisää muiden aineksien kanssa kulhoon. Sekoita hyvin.
Lado perhoset kulhoon ja anna marinoitua parisen tuntia. Grillaa kuumassa grillissä molemmin puolin kypsäksi. Voit ottaa lihat pois grillistä, kun liha on hieman kimmoisaa, se kypsyy vielä hetken paistamisen jälkeenkin. Tarjoa heti.

Ei kommentteja: