Aikaa oikeastaan menee eniten siihen, kun odottaa pakastetaikinan sulamista. Koska piirakka oli puolisen tuntia uunissa, päättelin, että hento parsa ehtii hyvin kypsyä siinä ajassa piirakassakin enkä esikeittänyt sitä ollenkaan. Ja hyvin ehtikin kypsyä, juuri sopivasti!
1kpl (500g) iso voitaikinalevy (esim. Pirkka)
1 nippu vihreää tankoparsaa
1prk (2dl) ranskankermaa
2tl kaprista
1tl dijon-sinappia
vajaa 1dl pecorino-juustoa raastettuna
3 kevätsipulia
mustapippuria myllystä
(savu)suolaa
½-1dl pinjansiemeniä
1 nippu vihreää tankoparsaa
1prk (2dl) ranskankermaa
2tl kaprista
1tl dijon-sinappia
vajaa 1dl pecorino-juustoa raastettuna
3 kevätsipulia
mustapippuria myllystä
(savu)suolaa
½-1dl pinjansiemeniä
Sulata voitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli uunipellinkokoiseksi ja paina taikinapyörällä vajaan sentin päästä reunasta rajat. Näin piirakan reunat kohoavat hieman paistettaessa ja täytettä sisältävä sisus jää matalammalle.
Leikkaa parsanipusta puumainen osa pois. Huuhtele ja kuori hieman tyvestä (HUOM! Jos kotimaista, niin ei välttämättä tarvitse kuoria). Pilko parsat noin parin sentin paloiksi.
Sekoita ranskankermaan kaprikset, dijon, pecorino ja kevätsipuleiden vihreä osa silputtuna sekä mustapippuria. Levitä ranskankermatäyte pohjalevylle. Ripottele päälle parsanpalat (nuput päällimmäiseksi), hieman savusuolaa ja pinjansiemenet.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25-30 minuuttia.
4 kommenttia:
Taas ne on tehny sitä!
:) Hei, ota parsanippu käteen ja tee jotain! :) Sitä pitää nyt syödä vuoden varastoon!
Tää oli ihan pirun hyvää! Tein alkukesästä työpaikan illanistujaisiin ja kyllä upposi! Varioin sitä vielä niin, että käärin osan parsoista parmankinkkuun. :)
Kiitos tästä ohjeesta!
Tänään tehdään taas uusi erä. :)
Nam, tosi hyvä idea! Kokeilen varmasti itsekin joku kerta. Mahtavaa, että maistui! :)
Lähetä kommentti