sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Banoffee

Vappubrunssin jälkiruoaksi tarjoilin punaisten marjojen ja rahkakerman sekä manteli-hunajabrien ja päärynähillon lisäksi perinteisen banoffeen. Jotain nopeaa ja helppoa ajattelin, kun brunssille oli tulossa yhtä sun toista muutakin tarjottavaa. Löysin valmista karamellikastiketta maitotiivisteestä, joten päädyin banoffeen tekoon.

Nyt kun säästyin kolmen tunnin keittelyltä, niin tätä teen toistekin, sillä ostin kerralla useamman purkin! Kuten aiemmin jo todettu, muutkin hedelmät ja marjat sopivat vallan mainiosti kyseiseen torttuun.


200g digestive-keksejä
1tl kaakaojauhetta
100g voita sulatettuna
1prk keitettyä maitotiivistettä
3 banaania
3dl vispikermaa
kaakaojauhetta
Murskaa keksit ja sekoita sekaan siivilöity kaakaojauhe. Lisää joukkoon voisula ja sekoita. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.
Levitä valmis karamellikastike pohjalle ja banaanisiivut päälle. Kuorruta kermavaahdolla ja ripota päälle kaakojauhetta.

2 kommenttia:

Jaana L kirjoitti...

Tätä tehdään huomenna! Oletko koskaan keittänyt tota kondensoitua maitoa mikrossa, joku kommentoi, että se tulee nopeammin siellä kuin 3 h vesihauteessa?
terkuin, Jaana

Heli kirjoitti...

Heip Jaana! Oioi, teillä on huomenna sitten tosi herkkua :) En ole kokeillut mikrossa. Uskoisin, että pitäisi olla useasti sekoittelemassa, ettei pala?! Olen keittänyt ja sitten käyttänyt valmiiksi keitettyä. Viinimarjat ja vadelma sopivat oikein hyvin tähän makeaan leivonnaiseen. Samoin appelsiini. Passionhedelmää, joka on herkkuani, en ole vielä kokeillut :)