torstai 21. huhtikuuta 2011

Munakasrulla aloittaa pääsiäisen munamaratonin

Munahan kuuluu tavalla ja toisella pääsiäiseen. Meillä munamaratoni aloitettiin näin kiirastorstaina munakasrullalla, jonka täytteenä maukas jauheliha-purjo-sinihomejuusto-täyte.

Vanhempani saapuivat iltapäivällä meille ja ajattelin, että ruokaa kuitenkin pitää laittaa ja mieluummin jotain ainakin jo puoleksi valmista, kun itse saavun pääsiäisen viettoon työpäivän jälkeen. Teinpä siis jo etukäteen munakasrullan täytteineen, joten päälle vain hieman juustoraastetta ja lämpimän uunin kautta parempiin suihin. Lisäksi tarjottiin vihreää salaattia.

Perusmunakasrullataikinan ohjeen nappasin Maku.fi-sivustolta. Jauheliha-munakasrullan ohje on ollut Maku 6/2005-lehdessä.

Herkullista, ja huomenna jatketaan munakkaissa merkeissä. Iloista Pääsiäistä!


munakas
5 kananmunaa
5dl täysmaitoa
1½dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1rkl rypsiöljyä
täyte
500g naudan paistijauhelihaa
1 purjo
2tl Herbamare Spicy Pikant-maustetta
mustapippuria myllystä
½pkt Castello Creamy Blue-sinihomejuustoa
päälle
1dl emmental-raastetta
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista munakasta 200 asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista täyte kuullottamalla jauheliha ja purjosilppu pannulla. Mausta ja anna jäähtyä sillä aikaa, kun munakas on valmis.
Levitä täyte munakkaan päälle, mutta jätä munakkaan yläreunaan täytteetön alue. Leikkaa juustosta palasia ja laita jauhelihaseoksen päälle. Käännä (tarvittaessa leivinpaperin avulla) munakas rullalle. Kääri tiiviisti leivinpaperiin ja laita odottamaan tarjoilua.
Mikäli tarjoat heti, aseta munakasrulla uunipellille saumapuoli alaspäin. Ripottele päälle emmental-raaste ja paista 225 asteisessa uunissa, kunnes juusto on saanut kauniin värin.

4 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Hyvännäköistä munaa rullalla!

Heli kirjoitti...

Kiits, makukin oli hyvä :)

Miäs kirjoitti...

Munalla töihin ja kyllä jaksaa. Oli muuten tosi hyvää!

Heli kirjoitti...

Niin olikin :) Ja tehdään joskus toistekin, vaikka vähän eri täytteellä sitten!